Ελλάδα

Περιοριστικά μέτρα: Παρατείνονται έως 4 Μαΐου

Περιοριστικά μέτρα: Παρατείνονται έως 4 Μαΐου
Περιοριστικά μέτρα: Παρατείνονται για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα έως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Περιοριστικά μέτρα: Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

“Μένουμε σπίτι”, με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου” είπε συγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και θα το μάθουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Πέτσας επιπλέον τόνισε ότι η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει με σχέδιο και συγκροτημένα. «Συνεχίζουμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας, αποφεύγουμε επαφές και τηρούμε αποστάσεις, τηρούμε τα μέτρα συλλογικής προστασίας που θα μας δείξουν οι ειδικοί» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άνοιγμα καταστημάτων χωρίς sms:

Η παράταση της μιας εβδομάδας για τα περιοριστικά μέτρα προγραμματίζεται να συμπέσει με την ταυτόχρονη κατάργηση της υποχρέωσης των πολιτών να ενημερώνουν για τις μετακινήσεις τους με μήνυμα κινητής τηλεφωνίας στο 13033 ή τη σχετική βεβαίωση, με το άνοιγμα των καταστημάτων. Η κυβερνητική «πρόθεση πάντα με γνώμονα την γνώμη των ειδικών είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής sms ή του σχετικού εγγράφου που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις» επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά το Σύστημα Υγείας:

Ο κ. Πέτσας τόνισε: “Οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, με ανθρώπινο δυναμικό, νέες Μ.Ε.Θ. και πρόσθετο υγειονομικό υλικό συνεχίζονται. Οι Μ.Ε.Θ. έχουν αυξηθεί σημαντικά, προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού έχουν πραγματοποιηθεί, νέος εξοπλισμός παραλαμβάνεται συνεχώς, ενώ και η εγχώρια παραγωγή μασκών ξεκινάει από αύριο. Έχουμε βάλει στόχο -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνον για τη χώρα, αλλά και πανευρωπαϊκά. Το αξίζουν οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, και, πάνω απ’ όλα οι Έλληνες, οι οποίοι δικαιούμαστε να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό Σύστημα Υγείας”.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τα σχολεία είπε ότι περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών για την ιεράρχηση και τη σειρά κάθε επόμενης φάσης. «Όλα αυτά θα σταθμίζονται και θα αξιολογούνται καθημερινά γιατί η μάχη γίνεται με τον κορωνοϊό γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά» σημείωσε.  Μιλώντας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι θα χρειαστεί να προστατευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα είναι στις τελευταίες φάσεις του σχεδίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments