Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: 440 νέοι νεκροί – 4.625 νέα κρούσματα

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: 440 νέοι νεκροί – 4.625 νέα κρούσματα
Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: Νέα αύξηση των ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό στην Ισπανία.

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: Μικρή αύξηση για τρίτη διαδοχική ημέρα εμφάνισε ο αριθμός των νέων νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 440 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 22.157.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ελαφρά υψηλότερος σε σχέση με τους 435 νέους νεκρούς που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο συνολικός απολογισμός αυξήθηκε σε 213.024, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 4.625 περιστατικά. Η ιβηρική χώρα, ως εκ τούτου, παραμένει στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των νεκρών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση της χώρας προχωρά σε μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβάλει επιτρέποντας στα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι τους, όμως μονάχα για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Δεν τίθεται, επομένως, ζήτημα να βγουν οι μικροί Ισπανοί για μια βόλτα, για σύντομο χρονικό διάστημα, κοντά στο σπίτι τους, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη χαλάρωση του μέτρου ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, όμως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση στην Ισπανία σχετικά με τις προϋποθέσεις.

«Από τις 27 Απριλίου, οι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν έναν ενήλικο στις μετακινήσεις που επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (…) για να πάνε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Οικονομικών στην Ισπανία, Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. «Πρόκειται για μια μερική χαλάρωση, καθώς πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μια ολίσθηση στη μάχη εναντίον του ιού» επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments