Ελλάδα

Δικαστικό έτος παράταση: Από 1η έως 15 Ιουλίου και από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου – Εν αναμονή της τροπολογίας

Δικαστικό έτος παράταση: Από 1η έως 15 Ιουλίου και από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου – Εν αναμονή της τροπολογίας
Δικαστικό έτος παράταση: Η κυβέρνηση από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να προχωρήσει στον περιορισμό των δικαστικών διακοπών εξαιτίας του κορωνοιού.

Δικαστικό έτος παράταση: Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί η σχετική τροπολογία από το υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα προβλέπει τον περιορισμό των δικαστικών διακοπών μόνο για το τρέχον δικαστικό έτος. Συγκεκριμένα, το δικαστικό έτος θα παραταθεί από 1η  έως 15 Ιουλίου και από 1η  έως 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας  είχε προαναγγείλει προ ημερών την παράταση του δικαστικού έτους, δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις στον δικαστικό κόσμο καθώς μόνο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου, για την αποσυμφόρηση της δικαστικής ύλης, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων από τις 13 Μαρτίου.

Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την βεβαιότητα πως «οι Έλληνες δικαστές θα συμβάλλουν και αυτοί από τη δική τους πλευρά, στην επιστροφή της κανονικότητας που χρειάζεται και η κοινωνία και η οικονομία της χώρας».

Δείτε το βίντεο όπου ανακοινώνεται το κλείσιμο των δικαστηρίων για πλειστηριασμούς έως τα μέσα Ιουνίου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments