Ελλάδα

Ελλάδα δικαστήρια κορωνοϊός: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας τους έως τις 27 Απριλίου

Ελλάδα δικαστήρια κορωνοϊός: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας τους έως τις 27 Απριλίου
Ελλάδα δικαστήρια κορωνοϊός: Αποφασίστηκε λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων έως τις 27 Απριλίου.

Ελλάδα δικαστήρια κορωνοϊός: Την πανελλαδική παράταση του καθεστώτος της μερικής αναστολής των δικαστικών εργασιών έως και την 27η Απριλίου 2020 προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Τη νέα ΚΥΑ αναμένεται να υπογράψουν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Έτσι, διατηρείται η μερική αναστολή των δικαστικών εργασιών που είχαν προβλεφθεί με τις προηγούμενες αποφάσεις των ίδιων υπουργών και παράλληλα διατηρούνται οι σχετικές εξαιρέσεις που προβλέπουν οι παλαιές υπουργικές αποφάσεις.

Κλειστά σχολεία: Παρατείνεται το «λουκέτο» μέχρι τις 10 Μαΐου

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση για την παράταση στην αναστολή λειτουργίας έχει ληφθεί και μέσα στην ημέρα αναμένεται η έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, την απόφαση τα σχολεία να μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα και μέχρι τις 10 Μαΐου πήρε το υπουργείο Παιδείας. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Έτσι, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα ανοίξουν ξανά πριν το καλοκαίρι.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ακόμη μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία 67χρονη που νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, στα 1.955 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν 71 νέα, εκ των οποίων οι 57 άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments