Οικονομία

Standard & Poor’s Ελλάδα κορωνοϊός: Προβλέπει συρρίκνωση έως 9% της οικονομίας της χώρας λόγω της πανδημίας β

Standard & Poor’s Ελλάδα κορωνοϊός: Προβλέπει συρρίκνωση έως 9% της οικονομίας της χώρας λόγω της πανδημίας β
Standard & Poor's Ελλάδα κορωνοϊός: Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του οίκου αξιολόγησης ο οποίος βλέπει μεγάλη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας για το 2020, η οποία αναμένεται να αγγίξει το 9%.

Standard & Poor‘s Ελλάδα κορωνοϊός: O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ‘BB-‘ και αναθεώρησε την προοπτική του (outlook) σε σταθερή από θετική, λόγω των δυσμενών συνεπειών του κορωνοϊού. «Η σταθερή προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι τα σημαντικά μαξιλάρια δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας αντισταθμίζουν τους κινδύνους για το αξιόχρεό της που προκύπτουν από τον οικονομικό και δημοσιονομικό αντίκτυπο της COVID-19», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν επιτύχει γρήγορα τη σταθεροποίηση των ποσοστών κρουσμάτων και θανάτων από την έξαρση της COVID-19, αλλά προσθέτει ότι αναμένει η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά περίπου 9% το 2020, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, πριν ανακάμψει το 2021.

«Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας και της από αυτή προκύπτουσας οικονομικής κρίσης και του πλήρους αντίκτυπού τους στην οικονομία, αναθεωρούμε την προοπτική του αξιόχρεου της Ελλάδας σε σταθερή από θετική», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικά δημοσιονομικά μαξιλάρια εν όψει των οικονομικών και δημοσιονομικών συνεπειών της κρίσης της COVID-19 που υποστηρίζουν το αξιόχρεο της Ελλάδας στο τρέχον επίπεδο».

Η χώρα το προσεχές διάστημα αναμένεται να επιστρέψει με σταθερά βήματα στη κανονικότητα, με τη κυβέρνηση να απλώνει το σχέδιο για άρση των μέτρων. Η οικονομία της χώρας είναι σαφές πως έχει πληγεί και θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερα χτυπήματα καθώς ο τουρισμός αναμένεται να είναι αρκετά πεσμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιας και θα απαγορευτεί η είσοδος ταξιδιωτών χωρών που πλήττονται από την πανδημία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments