Video

Νότια Κορέα κορωνοϊός: Έτσι δίνουν εξετάσεις [vids]

Νότια Κορέα κορωνοϊός: Έτσι δίνουν εξετάσεις [vids]
Νότια Κορέα κορωνοϊός: ίσως δούμε ανάλογες εικόνες και στην Ελλάδα

Οι Νοτιοκορεάτες φορούν μάσκες και κάθονται σε θρανία που έχουν απολυμανθεί με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους σύμφωνα με τον κανόνα για κοινωνική απόσταση. Οι πρωτόγνωρες εικόνες είναι από μια εξέταση της General Insurance Association η οποία αποφασίστηκε να διεξαχθεί σε προαύλιο του Πανεπιστημίου Seokyeong στις 25 Απριλίου 2020 στη Σεούλ. Η Νότια Κορέα ζήτησε να διατηρηθούν οι κανόνες για αποστάσεις και συνωστισμό.

Στην Νότια Κορέα πριν μερικές ημέρες 91 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από τον κορονοϊό, βρέθηκαν ξανά θετικοί, κάτι που δημιουργεί ανησυχία παγκοσμίως, καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες που ήλπιζαν ότι οι ασθενείς θα αναπτύξουν ανοσία στον ιό και άρα θα εμποδιστεί η όποια επανεμφάνισή του. Ο Γιονγκ Έου Κεόνγ, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων της χώρας, ανέφερε ότι ο ιός θα μπορούσε ίσως να έχει «επανενεργοποιηθεί» και όχι να έχουν κολλήσει ξανά οι ασθενείς. Άλλοι ειδικοί εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να προέρχεται από λανθασμένα τεστ ή ότι απομεινάρια του ιού θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη στον οργανισμό, αλλά να μην είναι απαραίτητα επικίνδυνα για τους φορείς.

«Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και πολλές πιθανότητες» τονίζει ο Γιούνγκ Κι Σακ, καθηγητής πνευμονολογίας, ενώ ο επιδημιολόγος Κιμ Γου Τζου επισημαίνει ότι «ο αριθμός θα αυξηθεί, οι 91 είναι η αρχή. Είναι πιο πιθανό οι ασθενείς να υποτροπιάσουν παρά να μολυνθούν για δεύτερη φορά». Σύμφωνα με τα εθνικά στοιχεία περίπου 7.000 Νοτιοκορεάτες έχουν αναρρώσει από τον Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments