Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Οι ημερομηνίες για Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Οι ημερομηνίες για Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Αναλυτικά οι ημερομηνίες που οι μαθητές θα κάτσουν ξανά στα θρανία.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Οι ημερομηνίες επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, φαίνεται ότι έχουν αποφασιστεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία τους στις 11 Μαΐου. Στις 18 Μαΐου οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα δημοτικά. Σημειώνεται, πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για το αν θα ανοίξουν ή όχι οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τις ημερομηνίες:

Νωρίτερα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε χαρακτηριστικά για το άνοιγμα των σχολείων: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού. Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».

Παράλληλα τόνισε: “Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε ξαφνική άνοδο”.

«Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή». Τόνισε δε ότι ως επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία του ιού με ειδικά μαθηματικά εργαλεία ώστε να μπορούν έγκαιρα να προβλέψουν αν η άρση των μέτρων συνοδεύεται και από αντίστοιχα καλή εικόνα της επιδημιολογίας του ιού και στην κοινότητα.

«Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούμε τα μέτρα απόστασης και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό”

“Οποιαδήποτε χαλάρωση, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα από την περιορισμένη κυκλοφορία του ιού και μια ξαφνική άνοδο κι ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας”, τόνισε ο κ. Τσιόδρας που πρόσθεσε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία όπως είπε θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, με προϋποθέσεις και με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Γιατί ο κορωνοϊός ανιχνεύεται σε κάποιους από τους ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη;

Ο κ. Τσιόδρας αναφορικά με την επανεμφάνιση του ιού σε γυναίκα η οποία είχε νοσήσει, είχε αναρρώσει και ήταν αρνητική στα σχετικά τεστ, είπε ότι πιθανότατα πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στον ιό. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης. Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί». Ο ίδιος τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments