Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού

Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού
Σωτήρης Τσιόδρας: Στα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σωτήρης Τσιόδρας: Στα νέα συμπτώματα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε κορωνοϊό αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αφού ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα και 136 θανάτους συνολικά στην χώρα μας, μίλησε για τα συμπτώματα της νόσου.

“Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε τη νόσο, τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προσέθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας”, σημείωσε αρχικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. “Περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο.

Προσέθεσαν τις κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, τις μυαλγίες, την κεφαλαλγία, δηλαδή τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και την ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης. Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες”, κατέληξε.

Επιπλέον, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους και για το άνοιγμα των σχολείων:

“Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης η Επιτροπή μας τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων, σχετικά με την ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους.

Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται αυτό ως υποχρεωτικό μέτρο, εκτός βέβαια από αντενδείξεων ιατρικών, όπως επί παραδείγματι: Παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής. Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι. Η μάσκα στην επόμενη φάση, ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments