Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Αυξήθηκαν οι νεκροί – Περιορίστηκαν τα κρούσματα

Κορωνοϊός Ιταλία: Αυξήθηκαν οι νεκροί – Περιορίστηκαν τα κρούσματα
Κορωνοϊός Ιταλία: Άλλοι 330 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και καταγράφηκαν 1.739 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 26.977 και των κρουσμάτων σε 199.414.

Κορωνοϊός Ιταλία: Το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές άλλοι 330 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού στην Ιταλία και καταγράφηκαν 1.739 νέα κρούσματα. Ακόμη, 1.696 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 199.414, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 26.977. Παράλληλα, 66.624 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Σημειώνονται επίσης και τα εξής:

  • 1.956 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας
  • συνολικά 20.353 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο
  • Για 83.504 άτομα έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο περιορίζεται σημαντικά (585 λιγότερα κρούσματα)

Ταυτόχρονα σημειώνεται αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς έχασαν την ζωή τους  από τον φονικό ιό 70 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων περιορίζεται κατά 112 ανθρώπους σε σχέση με χθες.

Η μείωση των κρουσμάτων συνεχίζει να δημιουργεί αισιοδοξία

Ωστόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε (ο οποίος απόψε θα επισκεφθεί τρεις πόλεις της Λομβαρδίας), συνεχίζει να τονίζει ότι η μετάβαση στην δεύτερη φάση, με μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε ότι από τις 4 Μαΐου και πέρα θα λειτουργήσουν η μεταποιητική βιομηχανία και ο οικοδομικός τομέας, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τις μετακινήσεις τους. Μόνη ουσιαστική διαφορά, στο θέμα αυτό, είναι ότι οι Ιταλοί θα μπορούν να επισκέπτονται και συγγενικά τους πρόσωπα, ή άτομα με τα οποία διατηρούν σταθερό δεσμό.

Δείτε τη μείωση του ημερήσιου απολογισμού της χθεσινής ημέρας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments