Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 301 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Ισπανία κορωνοϊός: 301 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων
Ισπανία κορωνοϊός: Κάθε λόγο να αισιοδοξούν έχουν οι επιστήμονες στην Ισπανία, καθώς βλέπουν μέρα με την ημέρα οι θάνατοι στη χώρα από την πανδημία να περιορίζονται.

Ισπανία κορωνοϊός: Μέρα με την ημέρα στην Ισπανία βλέπουν πως οι κόποι τους και η στάση των πολιτών αρχίζει να ανταμείβεται. Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει υψηλός, ωστόσο ανά 24ωρο η καμπύλη πέφτει αισθητά φεύγοντας κατά πολύ από τις εφιαλτικές ημέρες που έζησε η χώρα με τις ημερήσιες απώλειες να ξεπερνούν τις 1000 ζωές.

Η Ισπανία κατέγραψε 301 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο (έναντι 331 χθες), επί συνόλου 23.822 θανάτων της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 1.308, επί συνόλου 210.773.

Η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα της χώρας αισιοδοξούν ελπίζοντας σε ακόμη καλύτερες ημέρες βλέποντας πως τα μέτρα που έχουν λάβει τις τελευταίες εβδομάδες και ο περιορισμός των μετακινήσεων έπιασε τόπο και ο αριθμός των θυμάτων περιορίζεται αισθητά.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα πρόγραμμα σταδιακής χαλάρωσης από τα μέσα Μαΐου των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ισπανία από τις 14 Μαρτίου. Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ισπανία τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά, με τους επιστήμονες να παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας. Οι Ισπανοί είναι από τους λαούς που έχουν πληγεί όσοι λίγοι από το φονικό πέρασμα της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments