Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο
Νίκος Χαρδαλιάς: O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε την ύψιστη σημασία της ατομικής ευθύνης, ενώ υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κίνησης.

Νίκος Χαρδαλιάς: O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα τόνισε το πως θα πρέπει να γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων για την ασφάλεια όλων μας. Ειδικότερα είπε τα εξής: “Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα”.

Θα ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Μέχρι τις 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα

O κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο και υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης και ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας. «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε περαιτέρω.

Στην υποχρεωτική χρήση μάσκας αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο κ.  Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας είπε για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας «ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό είπε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό. Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος και συνέχισε «τώρα που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments