Ελλάδα

30 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

30 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
30 Απριλίου: Σήμερα όπως κάθε ημέρα του χρόνου γιορτάζουν κάποια από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

30 Απριλίου: Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, που είναι η 121η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Ανακομιδή λειψάνων της Νεομάρτυρος Αργυρής.

Επίσης, τιμάται η μνήμη του Ιακώβου αποστόλου, αδελφού του ευαγγελιστού Ιωάννου, της Αργύρης νεομάρτυρος της εκ Προύσσης, του Δονάτου, επισκόπου Ευροίας, του Κλήμη Υμνογράφου, του Μάρτυρος Μαξίμου, του εν Εφέσω αθλήσαντος, των Μαρτύρων Ισιδώρου, Ηλία και Παύλου, του Ιερομάρτυρος Αφροδισίου και των συν αυτώ τριάντα Μαρτύρων, του Ιερομάρτυρος Λαυρεντίου και των συν αυτώ, του Ερκονγουάλδου, επισκόπου Λονδίνου, του Οσίου Κλήμεντος Υμνογράφου και Ομολογητού, του Σίμωνος, μητροπολίτου Μόσχας και του Ιγνατίου, επισκόπου Σταυρουπόλεως.

Ακόμα, τιμάται η Εύρεση και ανακομιδή των λειψάνων του αγίου ιερομάρτυρος Βασιλέως, επισκόπου Αμασείας και η Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Νικήτα, αρχιεπισκόπου Νόβγκοροντ.

Έτσι σήμερα, 30 Απριλίου γιορτάζουν τα εξής ονόματα

  • Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα, Αργυρώ
  • Ασημάκης, Ασημίνα
  • Μαλαματή, Μάλα, Μαλαματένια, Ματίνα
  • Δονάτος, Δονάτα, Ντονάτα, Ντονατέλα
  • Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα

Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε αυτούς που γιορτάζουν. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα πρέπει πάντα να τα θυμόμαστε και να τους δείχνουμε την αγάπη μας ιδιαίτερα κατά την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής. Ένα τηλέφωνο, μια ευχή, ένα συμβολικό δώρο είναι πράξεις που δείχνουν τα συναισθήματά μας προς ανθρώπους που βρίσκονται στο πλάι μας τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments