Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 140 οι νεκροί στη χώρα – Εξέπνευσε 74χρονη από την Ξάνθη

Κορωνοϊός Ελλάδα: 140 οι νεκροί στη χώρα – Εξέπνευσε 74χρονη από την Ξάνθη
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στη τραγική λίστα με τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: H επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται στη χώρα, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του νικημένος από τον κορωνοιό. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα φθάνει πλέον τους 140, νούμερο σαφώς χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτό των περισσότερων χωρών που μαστίζονται από την πανδημία.

Το πρωί της Παρασκευής μία 74χρονη γυναίκα από την Ξάνθη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά τη ζωή τους έχουν χάσει 140 Έλληνες πολίτες, 103 άνδρες και 37 γυναίκες.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά που μας ενημερώνουν σχετικά με την πορεία του ιού στην Ελλάδα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, είναι 10 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 2.576, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 140, καθώς σημειώθηκε άλλος ένας θάνατος νωρίτερα.

Παράλληλα σημειώθηκαν και τα εξής στοιχεία στη σημερινή ενημέρωση:

  • 41 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να υπολογίζεται στα 67 έτη
  • 71 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα

Για τη χρήση της μάσκας

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας και τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως οι συνθήκες είναι άλλες από την αρχή γι’ αυτό και συστήνεται τώρα, η χρήση της, ως συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να αποφύγουμε μετάδοση του ιού «Δεν συστήνονται οι μάσκες με βαλβίδα που χρησιμοποιούν οι υγειονομικοί. Μιλάμε για μια απλή πάνινη ακόμα και χάρτινη μάσκα. Υπάρχει κίνδυνος από τη λάθος χρήση της. Επιπλέον, η χρήση της δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments