Ελλάδα

Μετακίνηση εκτός νομού: Νέα δεδομένα – Ποιοι και που θα μπορούν να μετακινηθούν

Μετακίνηση εκτός νομού: Νέα δεδομένα – Ποιοι και που θα μπορούν να μετακινηθούν
Μετακίνηση εκτός νομού: Με βάση κάποιες προϋποθέσεις φαίνεται ότι οι Αθηναίοι θα επιτρέπεται μετά τις 18 Μαΐου να μεταβούν σε περιοχές εκτός νομού κατοικίας τους.

Μετακίνηση εκτός νομού: Παρά το γεγονός ότι υπήρχε αναφορά πως μετά από δυο βδομάδες από την έναρξη της άρσης των μέτρων οι μετακινήσεις στην Ελλάδα θα γίνονταν ελεύθερα από νομό σε νομό, φαίνεται πως στην κυβέρνηση και στο επιτελείο Πολιτικής Προστασίας προσανατολίζονται σε απαγορεύσεις μετάβασης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Η σκέψη αυτή σίγουρα μας θυμίζει το Πάσχα και τους φόβους που είχαν οδηγήσει σε γενική απαγόρευση μετακινήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Βήματος» πολλοί δήμαρχοι έχουν ενημερώσει κρατικούς αξιωματούχους ότι δεν θέλουν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, σε μία επανάληψη των θέσεών τους και πριν το Πάσχα. Κι έτσι να απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις εκεί.

Οπως δήλωσε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς «θα δώσουμε την δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι υπό συγκεκριμένους όρους που όλα αυτά θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Αρα όλα αυτά θα γίνουν με ξεκάθαρους κανόνες και πρωτόκολλα.

Ο στόχος δεν είναι να στείλουμε τους ανθρώπους αυτούς στα χωριά τους και να νοσήσουν αλλά να τους δώσουμε ψυχικό και ψυχολογικό διέξοδο. Αρα υπομονή, έχουμε -μέχρι τις 18 Μαΐου- μπροστά μας ν ανέβουμε ένα βουνό ν ανέβουμε και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά». Ωστόσο παραμένει ζητούμενο ποια θα είναι τα κριτήρια για τον «αποκλεισμό» περιοχών από τις επισκέψεις των αστικών κέντρων κι αν αυτό προκαλέσει καταγγελίες κι αναφορές για όχι ισότιμες επιλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments