Οικονομία

Επίδομα Μαΐου: Ποιοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη

Επίδομα Μαΐου: Ποιοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να λαμβάνουν οικονομική στήριξη
Επίδομα Μαΐου: Οι ανακοινώσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για το επίδομα των 800 ευρώ. Ποιοι θα το λάβουν τον Μάϊο και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Επίδομα Μαΐου: Η αποζημίωση ειδικού σκοπού – γνωστή ως το επίδομα των 800 ευρώ – θα συνεχιστεί για όσους εργαζόμενους παραμείνουν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της σύμβασής τους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Πέμπτης.

Αυτή τη φορά όμως το παραπάνω ποσό αποτελεί το «ταβάνι» του επιδόματoς, καθώς οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι δικαιούχοι εντός του Μαΐου θα αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή της σύμβασής τους.

Υπενθυμίζεται πως με τη σταδιακή άρση των μέτρων από τις 4 Μαΐου κάποιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με διπλό σύστημα, όπου ένα τμήμα των εργαζομένων θα επιστρέφει στην δουλειά του και ένα άλλο τμήμα των εργαζομένων θα μπορεί να τίθεται σε αναστολή, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής ΠΝΠ. Έτσι, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία ήταν 800 ευρώ για 45 μέρες, θα υπολογιστεί αναλογικά.

Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση του μέτρου αυτού, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις του προσωπικού τους, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του είδους της σύμβασης εργασίας. Τέλος, από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας έγινε γνωστό πως το επίδομα θα δικαιούνται, στο εξής, οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων εργαζόμενων.

Τα μεγέθη των δικαιούχων της προηγούμενης περιόδου

Από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώθηκαν σήμερα και τα εξής:

  • Ήδη έχει καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε 800.000 μισθωτούς. Την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθεί και σε άλλες, ειδικές κατηγορίες πολιτών.
  • Σήμερα πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε 374.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Ακολουθεί τις επόμενες ημέρες η καταβολή και για τους υπόλοιπους, μετά από έλεγχο των αιτήσεων.
  • Πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ σε 155.000 επιστήμονες. Ενώ, άνοιξε το σύστημα και για τους υπόλοιπους δικαιούχους των σχετικών κλάδων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments