Διεθνή

Κορωνοϊός Ισπανία: Οι Ισπανοί βγαίνουν από τα σπίτια τους μετά από 49 ημέρες

Κορωνοϊός Ισπανία: Οι Ισπανοί βγαίνουν από τα σπίτια τους μετά από 49 ημέρες
Κορωνοϊός Ισπανία: Oι Ισπανοί βγήκαν σήμερα από το σπίτι τους για να κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, καθώς αρχίζει η μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Κορωνοϊός Ισπανία: Η χώρα έχει καταγράψει 24.824 θανάτους λόγω του κορωνοϊού και πάνω από 215.000 κρούσματα, ωστόσο οι Ισπανοί βγήκαν σήμερα από το σπίτι τους για να κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, καθώς οι ενήλικες επιτρέπεται να αθληθούν σε υπαίθριους χώρους για πρώτη φορά μετά από 49 ημέρες! Η ισπανική κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Στη Βαρκελώνη, τα μονοπάτια κοντά στη παραλία ήταν γεμάτα από κόσμο που έτρεχε ή έκανε ποδήλατο, ενώ οι σέρφερ είχαν ήδη σπεύσει στη θάλασσα.

Στη Μαδρίτη, άνθρωποι με ποδήλατα και σκέιτμπορντ κινούνταν στους δρόμους της πόλης, ενώ η αστυνομία τοποθέτησε κόκκινες ταινίες για να αποτρέψει τη συνάθροιση των πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους.

Η Ισπανία, επέβαλε αυστηρό lockdown τον Μάρτιο, καθως ήταν από τις χώρες που ο κορωνοίος της έδωσε ένα “γερό” χτύπημα, περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στα σπίτια τους και απαγορεύοντας τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η άθληση και οι περίπατοι είχαν απαγορευθεί καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Η Βρετανίδα Σαρλότ Φρέιζερ-Πράιν, 41 ετών, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να απολαύσουν την νέα αυτή ελευθερία καθώς βγήκε για τρέξιμο κοντά στο πάρκο Ρετίρο της πόλης στις 6 το πρωί. Αν και το ίδιο το πάρκο παραμένει κλειστό, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν στο πεζοδρόμιο γύρω από αυτό. «Ανυπομονούσα για αυτό εδώ και εβδομάδες. Έκανα πλάκα με τους φίλους μου ότι θα ήμουν η πρώτη που θα έβγαινε έξω στη Μαδρίτη. Χαίρομαι πολύ που είμαι έξω ύστερα από έξι εβδομάδες με βίντεο για γιόγκα», δήλωσε.

Η κυβέρνηση έστρεψε την προσοχή της στο ‘άνοιγμα’ της χώρας και την τόνωση της οικονομίας μιας που τα κρούσματα και οι νεκροί έχουν μειωθεί

Συγκεκριμένα, το περασμένο σαββατοκύριακο, επετράπη σε παιδιά κάτω των 14 ετών να βγουν εκτός σπιτιού για μία ώρα την ημέρα υπό την εποπτεία ενηλίκων. Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για να επιστρέψει η χώρα στη «νέα κανονικότητα», όπως τη χαρακτήρισε, έως τα τέλη Ιουνίου.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια, θα ανοίξουν από Δευτέρα

Προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους, η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα σύστημα με βάρδιες, που επιτρέπει σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες να βγουν έξω σε διαφορετικές ώρες. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με ραντεβού, όπως τα κομμωτήρια, θα μπορούν να ανοίξουν από τη Δευτέρα. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Λιγότεροι από 300 νεκροί για δεύτερο 24ωρο. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments