Ελλάδα

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση σε χωριά και εξοχικά – Η ημερομηνία κλειδί

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση σε χωριά και εξοχικά – Η ημερομηνία κλειδί
Η σταδιακή επιστροφή ξεκινά την Δευτέρα 4 Μαϊου 2020, αλλά κάποια μέτρα παραμένουν.

Η Δευτέρα 4 Μαϊου θα αποτελεί ορόσημο για την έξοδο από την καραντίνα και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα όπως έχουν διαμηνύσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ήδη από τη συγκεκριμένη ημέρα η αποστολή sms στο 13033 σταματά όπως επίσης και η συμπλήρωση των ειδικών εντύπων για την μετακίνηση. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα αλλά προσοχή. Μόνο στο όριο του νομού τους. Έτσι απαγορεύεται προς το παρόν η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια και φυσικά στα νησιά.

Κι όμως ένα από τα ερωτήματα χιλιάδων πολιτών είναι πότε θα μπορέσουν να πάνε στα εξοχικά και στα χωριά τους. Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού θα είναι η 19η Μαϊου. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι: “Η  πρόθεση είναι μετά τις 18 Μαΐου, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες να δώσουμε τη δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά και στα χωριά κάτω από συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι θα προκύψουν από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Ο στόχος δεν είναι απλά και μόνο να στείλουμε κάποιους ανθρώπους στα χωριά και να νοσήσουν, αλλά να τους δώσουμε διέξοδο στην προσπάθεια που έχουν κάνει εδώ και πολλές εβδομάδες”.

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα να προσθέτει πως “δεν στέλνουμε τους ανθρώπους στα χωριά για να κολλήσουν τον ιό. Μακάρι να μπορέσουν να πάνε στα χωριά για να μην κινδυνεύουν τόσο από την κυκλοφορία του ιού στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία λειτούργησαν κατά κάποιο τρόπο και σαν επίκεντρα της επιδημίας στη χώρα μας. Αυτή ήταν η στρατηγική.

Δεν πάνε στο χωριό για να κολλήσουν, πάνε στο χωριό για να μην κολλήσουν τον ιό. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει επάρκεια στο σύστημα υγείας στην Περιφέρεια και αυτό είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Ούτε εμείς όταν φύγουμε από τα αστικά κέντρα θα πάμε στο χωριό για να κολλήσουμε τους ηλικιωμένους. Οι διακοπές όταν γίνουν, θα πρέπει να γίνουν με βασικό γνώμονα την προστασία των ηλικιωμένων. Να μην σας πω ότι όταν πάμε εμείς εκεί, αυτοί θα πρέπει να έρθουν εδώ”.

Βέβαια τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα νησιά τους. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται προς το τέλος Μαϊου με αρχές Ιουνίου και ανάλογα με τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και το ποσοστό μεταδοτικότητας που θα σημειώνεται στον πληθυσμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments