Διεθνή

Βουλγαρία κορωνοϊός: Τις προσεχείς ημέρες ξεκινά η σταδιακή άρση των περιορισμών

Βουλγαρία κορωνοϊός: Τις προσεχείς ημέρες ξεκινά η σταδιακή άρση των περιορισμών
Βουλγαρία κορωνοϊός: Τα σημεία ελέγχου των μετακινήσεων μεταξύ των πόλεων, είναι πιθανό ότι θα καταργηθούν την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Βουλγαρία κορωνοϊός: Στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα οδεύει και η Βουλγαρία, η οποία προγραμματίζει να άρει την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών της, εκτός των τοπικών κοινοτήτων τους, την επόμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εντός ημερών, αρχίζει η διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοιού.

Επιπλέον, τα σημεία ελέγχου των μετακινήσεων μεταξύ των πόλεων, είναι πιθανό ότι θα καταργηθούν την Τετάρτη, ημέρα του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Γεωργίου στη γειτονική χώρα, όπως δήλωσε ο Μπορίσοφ. Η επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις (μεταξύ των πόλεων) ήταν σημαντική, όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι πολίτες της Βουλγαρίας θα πρέπει να παραμείνουν πειθαρχημένοι κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές χώρες της Ευρώπης ξεκινούν από αύριο 4 Μαΐου, τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί κατά του κορωνοιού, μετά από αρκετές βδομάδες καθολικής απαγόρευσης στις μετακινήσεις. Ενδεικτικά η Ιταλία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Γερμανία οδεύουν προς τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments