Ελλάδα

Τέλος από όλα τα κομμωτήρια αυτά τα δύο αντικείμενα λόγω κορωνοϊού

Τέλος από όλα τα κομμωτήρια αυτά τα δύο αντικείμενα λόγω κορωνοϊού
Διαφορετική αναμένεται να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με νέους κανόνες. Δείτε τι αλλάζει.

Νέα ημέρα σήμερα, νέα κανονικότητα, νέοι κανόνες. Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους και πάλι, μέσα σε αυτές και τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής. Ωστόσο ο τρόπος λειτουργίας που ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλάζει άρδην.

Έρχονται νέοι κανόνες, αυστηρά πρόστιμα και συστάσεις. Αλλά προπάντων τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοιού από όλους μας! Παράλληλα, σε δύο αντικείμενα που όλοι γνωρίζουμε μπαίνουν απαγορευτικό στα κομμωτήρια. Αυτά είναι το κλιματιστικό ή το σεσουάρ, ενώ θα διακοπεί η συνήθεια των περιοδικών.

Αναλυτικά τι ισχύει για πελάτες και εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κουρεία.

  • Τι ισχύει με την χρήση μάσκας προσώπου;

Οι εργαζόμενοι φορούν υποχρεωτικά μάσκα προσώπου. Οι πελάτες δεν φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση να το κάνουν. Στα κέντρα αισθητικής οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης.

  • Πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται εντός του κομμωτηρίου;

α) Έως 20 τ.μ επιτρέπονται 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες). Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 18 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 4 άτομα.

β) Από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ επιτρέπονται 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10 τ.μ. Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 50 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 7 άτομα (σ.σ. 4 για τα 20 τ.μ και 3 για τα υπόλοιπα 30 τ.μ).

γ) Άνω των 100 τ.μ επιτρέπονται 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15 τ.μ. Παράδειγμα: Σε κατάστημα εμβαδού 130 τ.μ (κυρίως χώρος) μπορούν να βρίσκονται 14 άτομα (σ.σ. 12 για τα 100 τ.μ και 2 για τα υπόλοιπα 30 τ.μ).

δ) Άνω των 300 τ.μ που αναπτύσσονται σε επίπεδα, ισχύει το κριτήριο επιπέδων, ήτοι 1 άτομο ανά 10 τ.μ ανά όροφο.

  • Τι ισχύει με τις αποστάσεις;

Η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα. Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν και τον κωδικό δραστηριότητας για άλλες υπηρεσίες, όπως μασάζ, πιλάτες, πέρσοναλ τρέϊνινγκ, απαγορεύεται ρητά η παροχή τους.

  • Πώς πηγαίνουμε για κούρεμα;

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως η προσέλευση στο κομμωτήριο γίνεται μονάχα κατόπιν ραντεβού. Στο γκισέ η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διατηρεί καθημερινά αναλυτικό κατάλογο των ραντεβού με τα ονόματα και τις ώρες προσέλευσης.

  • Τι ισχύει με το κλιματιστικό;

Το κλιματιστικό πρέπει να μείνει κλειστό και παράθυρα πόρτες ανοιχτές.

  • Τι ισχύει για το σεσουάρ;

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments