Κόσμος

Ιαπωνία κορωνοϊός: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι 31 Μαΐου

Ιαπωνία κορωνοϊός: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι 31 Μαΐου
Ιαπωνία κορωνοϊός: "Θα παρατείνω μέχρι τις 31 Μαΐου την περίοδο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στις 7 Απριλίου" σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ιαπωνία κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις στη χώρα, καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, επειδή η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι πρόωρο να την άρει καθώς συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού. «Θα παρατείνω μέχρι τις 31 Μαΐου την περίοδο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στις 7 Απριλίου. Το μέτρο αφορά όλες τις νομαρχίες της χώρας», δήλωσε ο Σίνζο Άμπε σχετικά με τα μέτρα.

Ο υπουργός αρμόδιος για τη μάχη κατά της πανδημίας, ο Γιασουτόσι Νισιμούρα, είχε διατυπώσει την εκτίμηση πως είναι πολύ νωρίς για να λήξει η ισχύς των μέτρων.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε, όμως δυστυχώς η μείωση αυτή δεν έφθασε τα επίπεδα που υπολογιζόταν», είχε δηλώσει στη διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση. «Καθώς ο τομέας της υγείας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση, έχουμε ανάγκη τη συνεργασία του πληθυσμού», είχε προσθέσει.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πριν από το τέλος του μήνα, έπειτα από μια επανεξέταση της κατάστασης που προβλέπεται να γίνει γύρω στις 14 Μαΐου σε όλες τις περιφέρειες της Ιαπωνίας. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία είναι πολύ λιγότερο υποχρεωτική απ’ ό,τι σε μερικές χώρες της Ευρώπης και Πολιτείες των ΗΠΑ. Επιτρέπει στους κυβερνήτες να καλούν τους κατοίκους της νομαρχίας τους να μένουν στα σπίτια τους και ορισμένα καταστήματα να κλείσουν.

Οι αρχές δεν έχουν την εξουσία να επιβάλλουν περιορισμούς στην ελευθερία των πολιτών να κυκλοφορούν και δεν προβλέπεται καμιά κύρωση.

Η Ιαπωνία έχει ανακοινώσει από την αρχή της πανδημίας περισσότερα από 15.000 κρούσματα συνολικά και 510 θανάτους, πολύ λιγότερους από τους αριθμούς που ανακοινώνουν πολλές άλλες χώρες. Παρ όλα αυτά, ιατρικές ενώσεις προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία δέχονται ήδη πίεση και μπορεί γρήγορα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια ταχεία εξέλιξη της νόσου. Ο αριθμός των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας υπολογίζεται στην Ιαπωνία σε 6.500, δηλαδή 5 ανά 100.000 κατοίκους, λιγότερο από το μισό της αναλογίας στην Ιταλία, αναφέρει η ιαπωνική Εταιρεία Εντατικής Ιατρικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments