Ελλάδα

Κώστας Μπακογιάννης Αθήνα εστίαση: Η πρόταση του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα

Κώστας Μπακογιάννης Αθήνα εστίαση: Η πρόταση του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα
Κώστας Μπακογιάννης Αθήνα εστίαση: Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέθεσε το πλάνο του αναφορικά με τις διευκολύνσεις που θα παρέχει το προσεχές διάστημα ο δήμος στους καταστηματάρχες.

Κώστας Μπακογιάννης Αθήνα εστίαση: Λύσεις για την επαναφορά στην κανονικότητα του κλάδου της εστίασης αναζητεί η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με υπουργούς και συναρμόδιους φορείς. Πριν από την τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις προτάσεις του και το πώς μπορεί να δοθεί επιπλέον χώρος για να είναι πιο “απλωμένα” τα τραπεζοκαθίσματα, λόγω των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται, σε καφετέριες και εστιατόρια.

“Έχουμε έναν κλάδο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Είναι ένας κλάδος που πρέπει να στηρίξουμε και δεύτερον είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα ως δήμοι να επεκτείνουμε τα τραπεζοκαθίσματα λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά θέματα. Πρώτον ότι θα μπορούμε να περπατάμε ελεύθερα όλοι, και δεύτερον θα σεβόμαστε και κάποιους κανόνες κοινωνικής συμβίωσης, πχ ηχορύπανση” είπε ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα τόνισε ότι “εμείς με το που κάνει η κυβέρνηση τις σχετικές ρυθμίσεις, θα προχωρήσουμε άμεσα ώστε να δώσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο χώρο”. “Πρακτικά ο Δήμος δεν θα ζητάει χρήματα για τα επιπλέον τετραγωνικά, δεν θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Το αντίθετο, θέλουμε να ανακουφίσουμε τα καταστήματα που έχουν χάσει οικονομική δραστηριότητα. Εξάλλου, για πρώτη φορά έχουμε μηδενίσει τα τέλη στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει” πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημερινή μαύρη επέτειο. καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin, κάνοντας λόγο για ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία. “Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Θύματα του διχασμού, του τυφλού μίσους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να έρθουμε και συμβολικά να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή με ένα μνημείο ή μια επιγραφή. Υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήδη από την εποχή του Νικήτα Κακλαμάνη, που θέλουμε να την υλοποιήσουμε. Όσο γίνεται πιο γρήγορα θα το κάνουμε. Είναι κάτι που το οφείλει όλη η ελληνική κοινωνία και η δημοκρατία μας” είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments