Ελλάδα

Εστίαση κινητοποίηση Σύνταγμα: Γέμισε άδειες καρέκλες η πλατεία

Εστίαση κινητοποίηση Σύνταγμα: Γέμισε άδειες καρέκλες η πλατεία
Εστίαση κινητοποίηση Σύνταγμα: Γεμάτη άδειες καρέκλες είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας λόγω της κινητοποίησης για την εστίαση, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Εστίαση κινητοποίηση Σύνταγμα: Δεκάδες άδειες καρέκλες βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης «Empty Chairs», που αποτελεί μια συμβολική διαμαρτυρία με αίτημα την εξεύρεση λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, που έχει πληγεί από το πολυήμερο lockdown λόγω κορωνοϊού.

Στην βουβή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχει η ΠΟΕΣΕ. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών. Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου».

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Για παράδειγμα στην Καρδίτσα τοποθετήθηκαν δεκάδες άδειες καρέκλες, ενώ σε κεντρική πλατεία της Πάτρας θα τοποθετηθούν 1.000 άδειες καρέκλες από τους επιχειρηματίες της εστίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πλήγμα που έχουν δεχθεί, αλλά και ως μέσο πίεσης στην κυβέρνηση να επιτρέψει να ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά.

Στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση – διαμαρτυρίας «empty chairs» συμμετείχαν και οι επαγγελματίες cafe – εστίασης της Λαμίας, βγάζοντας τις άδειες καρέκλες τους στις πλατείες Ελευθερίας και Λαού και στην οδό Αποστόλου Κουνούπη (Τρούμαν).

Δείτε ρεπορτάζ και από τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments