Ελλάδα

Πανσέληνος 2020: Δείτε πότε το φεγγάρι θα είναι πιο μεγάλο και φωτεινό

Πανσέληνος 2020: Δείτε πότε το φεγγάρι θα είναι πιο μεγάλο και φωτεινό
Πανσέληνος 2020: Η υπερπανσέληνος του Μαΐου είναι κοντά. Αύριο θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το ολοστρόγγυλο και φωτεινό φεγγάρι. Την επόμενη υπερπανσέληνο θα τη δούμε τον Μάιο του 2021.

Πανσέληνος 2020: Η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020 αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη 7 Μαΐου. Αύριο θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο φεγγάρι, καθώς θα είναι πιο μεγάλο και πιο φωτεινό από ότι τις υπόλοιπες ημέρες. Απανταχού οι ρομαντικές ψυχές θα μπορέσουν να “χαζέψουν” το φεγγάρι που αναμένεται να είναι εντυπωσιακό. Η Σελήνη θα φτάσει πιο κοντά στη Γη και συγκεκριμένα σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο).

Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Η πρώτη υπερπανσέληνος για το 2020 έγινε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ενώ στις 8 Μαρτίου ακολούθησε η δεύτερη, η επόμενη υπερπανσέληνος ήταν στις 8 Απριλίου. Στις 21.08 ώρα Ελλάδας το φεγγάρι πλησίασε στο περίγειό του, στο κοντινότερο σημείο στη Γη και έτσι πραγματοποιήθηκε η «ροζ» υπερπανσέληνος, χαρακτηρισμός που προέρχεται από το χρώμα ενός λουλουδιού, καθώς η άγρια φλοξ ανθίζει αυτόν τον καιρό.

Η ροζ υπερπανσέληνος έχει πάρει το όνομά της από το χρώμα του άνθους Wild Ground Phlox, που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική. Η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης, είναι το «ροζ φεγγάρι»,ένα όνομα που προέρχεται από το ροζ βρύο βότανο, επίσης γνωστό ως phlox,το οποίο προέρχεται από τις ανατολικές ΗΠΑ και ένα από τα πρώτα ευρέως διαδεδομένα λουλούδια της Άνοιξης. Σημειώνεται ότι μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος, ενώ η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό στις 7 Μαΐου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments