Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [6 Μαΐου]

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [6 Μαΐου]
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [6 Μαΐου]: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μας ενημερώνει για θέματα που αφορούν την πανδημία στη χώρα μας, καθώς και για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [6 Μαΐου]: Πιστός στο ραντεβού του για ακόμη μία ήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, μας ενημερώνει και σήμερα για τα νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα. Ωστόσο, όπως πάντα δίπλα του είναι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιας, ο οποίος με τη σειρά του θα αναφέρει τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά όλοι μας ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του φονικού ιού στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση τα νέα κρούσματα στη χώρα μας ήταν 10, ενώ ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 2.642, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 147.

Όλα όσα ανάφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την τεχνική εμβολιασμού στις ΗΠΑ

«Χθες άρχισε η μελέτη εμβολίου στις ΗΠΑ που βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Με αυτή την πρωτοπόρα τεχνική εμβολιασμού, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου για το πώς να κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός. Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτο-ιό.

Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό. Νομίζω πρέπει να είμαστε με επαγρύπνηση στην αλήθεια του ιού και όχι σε ψέματα, που μας στεναχωρούν λίγο στην αρχή, σαν ένα τσίμπημα εμβολίων, αλλά γεννούμε αντισώματα και δεν μας αγγίζουν.

Δεν κοιτάμε τα fake news, δεν προσηλωνόμαστε στα social media σε ό τι αφορά τον ιό, προσηλωνόμαστε στην επιστήμη. Κι αυτό δε θα μας αποσπά ποτέ από τον αληθινό στόχο μας, αυτό στον οποίο όλοι συμμετέχουμε. Αναζητούμε την αλήθεια η οποία θα μας ελευθερώσει από τον ιό», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. Επιπρόσθετα, μίλησε για την πληροφορία και τις αναφορές ότι οι καπνιστές έχουν αντισώματα στον κορωνοϊό.

“Εάν το πλοίο χρειαστεί να αλλάξει πορεία, θα πρέπει να αλλάξει αλλά μόνο αν υπάρξουν νέα στοιχεία για αυτό”

ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι εάν το πλοίο χρειαστεί να αλλάξει πορεία, θα πρέπει να αλλάξει αλλά μόνο αν υπάρξουν νέα στοιχεία για αυτό. Παράλληλα, εξήγησε ότι προς το παρόν «οι καμπύλες φθίνουν, άρα είμαστε σε μια φάση που η επιδημία έχει ελεγχθεί». Το κόκκινο καμπανάκι όπως είπε για να υπάρξει εκ νέου παρέμβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε ολόκληρη τη χώρα όπως συνέβη και στην αρχή της πανδημίας, είναι να αλλάξει σημαντικά ο ρυθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, όσων μπαίνουν σε ΜΕΘ αλλά και των θανάτων και κυρίως «να αυξηθούν τα περιστατικά στην κοινότητα κι όχι σε συγκεκριμένες περιοχές ή δομές».

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τεστ έναντι αμοιβής

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα κερδοσκοπίας για τεστ έναντι αμοιβής σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα που προσέρχονται σε ιδιωτικές κλινικές είπε χαρακτηριστικά «μη με ρωτάτε εμένα για χρήματα, αν είναι δυνατόν να τοποθετηθώ υπέρ μιας τέτοιας στρατηγικής που ζητάει από ανθρώπους να πληρώσουν χρήματα για τα τεστ για τον ιό. Δεν θέλω να πω κάτι, θα γίνω κακός».

«Σώστε ζωές, καθαρίστε τα χέρια σας»

Ο κ. Τσιόδρας στάθηκε στη σημερινή παγκόσμια μέρα υγιεινής των χεριών, τονίζοντας ότι είναι μια πρακτική που σώζει ζωές. Το φετινό μήνυμα έχει ως τίτλο «Σώστε ζωές, καθαρίστε τα χέρια σας». Μάλιστα ανέφερε ότι η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο ρόλο που έχουν τα καθαρά χέρια στους νοσηλευτές και στις μαίες που είναι όπως είπε οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Η αυξημένη συμμόρφωση των υγειονομικών στο πλύσιμο των χεριών είναι μια συνεχής πρόκληση είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι λόγω του κορονοϊού σήμερα αυτό έχει γίνει μια πρακτική όλων μας και βοηθά «να μην μεταφέρεται ο ιός σε άψυχες επιφάνειες ή στο πρόσωπό μας, που ούτως ή άλλως δεν πρέπει να αγγίζουμε.

Προστατεύονται οι καπνιστές από τον κορωνοιό – Τι ανέφερε ο καθηγητής

«Υπήρξαν κάποια αποτελέσματα μιας επιδημιολογικής μελέτης που έγινε στην Γαλλία και έδειξε ότι όντως οι καπνιστές είχαν κάποια μικρότερα ποσοστά σοβαρής λοίμωξης. Από την άλλη μεριά όλοι γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη είναι μια ουσία βλαβερή για τον οργανισμό, για τον πνεύμονα, για τα στεφανιαία αγγεία και οι καπνιστές, όπως έδειξε άλλη μεγάλη μελέτη των ΗΠΑ, πάσχουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ΧΑΠ που η νούμερο ένα κατάσταση υγείας που συνδέεται με αυξημένη νόσο και θάνατο από τον κορονοϊό».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι Γάλλοι θα κάνουν και μια επιπλέον μελέτη για τη νικοτίνη με διαδερμικό αυτοκόλλητο νικοτίνης για να δουν αν έχει κάποιο αποτέλεσμα στην πρόληψη της λοίμωξης από τον κορωνοϊό άλλα τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι πριν πούμε ότι το κάπνισμα προστατεύει. Για εμένα τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ του ότι το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά» κατέληξε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments