Ελλάδα

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Επιστημονική επιτροπή για την αύξηση των ΜΕΘ

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Επιστημονική επιτροπή για την αύξηση των ΜΕΘ
Εθνικό Σύστημα Υγείας: Επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας ορίζεται ύστερα από απόφαση του Βασίλη Κικίλια.

Εθνικό Σύστημα Υγείας: Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ορίζεται Επιστημονική Επιτροπή για τον σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο ετοιμότητας του ΕΣΥ και για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, το φθινόπωρο.

Άλλωστε, η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κλινών ΜΕΘ σε σχέση με τον πληθυσμό και τις ανεπτυγμένες νοσηλευτικές κλίνες των νοσοκομείων. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής αναλαμβάνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας σχετικά με την αύξηση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με γνώμονα τη λειτουργικότερη δυνατή χωροθέτηση σε υπάρχουσες ή νέες κτηριακές νοσοκομειακές δομές. Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει την άμεση ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον σύστημα παροχής φροντίδας και αξιοποίησης κλινών ΜΕΘ.

Η πλήρης σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής έχει ως εξής:

  • Αναστασία Κοτανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»
  • Απόστολος Αρμαγανίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Β΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝ «Αττικόν»
  • Ελένη Γκέκα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
  • Μηλίτσα Μπιτζάνη, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Α’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΠΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»
  • Βασίλης Μπέκος, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σημειώνεται, πως ο κ. Κικίλιας συμμετείχε χτες σε τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στην τοποθέτησή του, με ομολόγους του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κράτη θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. «Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο. Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη, είναι μια αξία που πρέπει να διέπει όλα τα κράτη-μέλη, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης», διεμήνυσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments