Πως Να

Πώς να φορέσω την μάσκα χωρίς να θολώνουν τα γυαλιά μου

Πώς να φορέσω την μάσκα χωρίς να θολώνουν τα γυαλιά μου
Χρήσιμες συμβουλές για να φοράτε την μάσκα χωρίς να θολώνουν τα γυαλιά σας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Η ζεστή ανάσα που ξεφεύγει από το πάνω μέρος της αναπόφευκτα θολώνει τους φακούς των γυαλιών και κάνει δύσκολο να δούμε. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Τρεις εύκολοι τρόποι λοιπόν για να μπει τέλος στα θολά γυαλιά. Σημειώνεται, πως τα αποτελέσματα μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το είδος και τη μορφή της μάσκας, τη δομή του προσώπου μας, τη θερμοκρασία του σώματός μας κι άλλους παράγοντες.

Πλένουμε τους φακούς μας με σαπουνόνερο:

«Αμέσως προτού φορέσουμε τη μάσκα προσώπου, να πλύνουμε τους φακούς μας με σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, να τους αφήσουμε να στεγνώσουν στον αέρα, ή να τους στεγνώσουμε ελαφρά με ένα μαλακό χαρτομάντηλο πριν τους ξαναφορέσουμε. Τώρα οι φακοί δεν θα πρέπει να θολώνουν όταν η μάσκα προσώπου είναι φορεμένη», αναφέρει μια έρευνα του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας.

Πως λέμε ότι λόγω της «κίνησης» στις επιφάνειες τα σταγονίδια κολλούν στους φακούς; Το σαπουνόνερο, λοιπόν, «σπάει» αυτή την κίνηση αφήνοντας πίσω μια λεπτή επιφανειοδραστική ουσία κάνοντας πιο δύσκολο το «έργο» της υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να μην κρατήσει όλη την ημέρα αλλά σίγουρα θα είναι καλή για λίγες ώρες προτού ξαναπλύνουμε τους φακούς μας με σαπούνι και νερό.

Αναδιπλώνουμε το πάνω μέρος της μάσκας:

Το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα του Τόκιο προτείνει: αν το πάνω μέρος της μάσκας μας ακουμπά χαλαρά, απλά να το αναδιπλώσουμε πριν τη φορέσουμε. Αυτό δεν ισχύει για τις μάσκες που έχουν μεταλλική «μύτη», αλλά έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον χώρο για την αναπνοή μας έτσι ώστε να «δραπετεύσει» από τη μάσκα προτού έρθει σε επαφή με τα γυαλιά μας.

Το μόνο αρνητικό σ’ αυτή τη μέθοδο είναι ότι μειώνει το μέγεθος της μάσκας μας. Τα άκρα της μάσκας θα πρέπει να εφάπτονται άνετα και να καλύπτουν την μύτη και το στόμα μας. Γι’ αυτό, αν η συγκεκριμένη μέθοδος απειλεί τη ασφάλειά μας, ας δοκιμάσουμε κάποια άλλη μέθοδο.

Συνδέουμε ένα διπλωμένο χαρτομάντηλο μέσα στο πάνω μέρος της μάσκας μας:

Αυτή η μέθοδος του διπλωμένου χαρτομάντηλου μέσα στη μάσκα σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου ακριβώς πάνω από τη μύτη βοηθά στο να απορροφηθεί η υγρασία από την ανάσα μας παρεμποδίζοντας τη συμπύκνωση.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να θυμόμαστε την σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι οι μάσκες μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με σωστό πλύσιμο χεριών. Κι αν φοράμε μάσκα θα πρέπει να ξέρουμε πως να τη φοράμε και να τη διαθέτουμε σωστά. Τέλος, θα πρέπει να ακολουθούμε όλα τα πρωτόκολλα και να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις από το σπίτι μας εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments