Ελλάδα

Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες που ανοίγουν σχολές δραματικής, χορού, και μουσικής

Άρση μέτρων: Οι ημερομηνίες που ανοίγουν σχολές δραματικής, χορού, και μουσικής
Άρση μέτρων: Αναλυτικά πότε σηκώνουν ρολά σχολές δραματικής, χορού, και μουσικής, μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Άρση μέτρων: Από 18 Μαΐου επαναλειτουργούν οι σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ενώ από 25 Μαΐου ξεκινά η λειτουργία λοιπών εκπαιδευτικών δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για σπουδαστές άνω των 11 ετών. Για τους σπουδαστές κάτω των 11 ετών, «θα υπάρξει ανακοίνωση σε επόμενο χρόνο, πάντοτε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και συμβαδίζοντας με το υπουργείο Παιδείας» ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, «δεδομένων των περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ νομών οι οποίοι διατηρούνται έως τις 18/5 και σε συνάρτηση με τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας», η επανέναρξη λειτουργίας των σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα γίνει ως εξής:

Από 18 Μαΐου

  • Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης
  • Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού
  • Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού για σπουδαστές άνω των 11 ετών
  • Ωδεία και Μουσικές Σχολές για σπουδαστές άνω των 11 ετών
  • Σχολές Βυζαντινής Μουσικής
  • Προπαρασκευαστικό Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου

Από 25 Μαΐου

  • Λειτουργία λοιπών εκπαιδευτικών δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για σπουδαστές άνω των 11 ετών.

Στα 2.710 τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας:

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσαν όπως κάθε απόγευμα οι αρμόδιες αρχές. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic οι νοσούντες που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 19, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.710, σύμφωνα και με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 151, αφού έφυγε από τη ζωή ένας συμπολίτης μας.

infographic09052020

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας είναι ένα 69χρονος άνδρας. Αργά το βράδυ της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή και έγινε ο 151ος θάνατος. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τον Covid-19. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο, είχε υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα λεμφωγενή λευχαιμία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments