Ελλάδα

Μετρό Αθήνας: Νέοι σταθμοί από τον Ιούλιο

Μετρό Αθήνας: Νέοι σταθμοί από τον Ιούλιο
Μετρό Αθήνας: Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό αναμένεται να εγκαινιαστούν και να λειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο.

Μετρό Αθήνας: Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό, στη γραμμή 3, αναμένεται να εγκαινιαστούν και να λειτουργήσουν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα εντός του Ιουλίου του 2020.  Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», πρόκειται για τους σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα αποτελούν επέκταση της γραμμής 3 “Αγία Μαρίνα – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο”, η οποία αναμένεται να φθάσει έως το λιμάνι του Πειραιά. Όσον αφορά το μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως η πλήρης λειτουργία του, με όλους τους σταθμούς, αναμένεται το 2023.

Δείτε όσα είπε ο γενικός γραμματέας Υποδομών παρακάτω:

Υπενθυμίζεται, πως το υπουργείο Μεταφορών, προχωρά στην πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να καλυφθεί η κίνηση των επιπλέον επιβατών, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών. Όπως είπε ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια στο μετρό και τα λεωφορεία, όπου απαιτείται, ενώ τόνισε ότι θα μειωθούν και άλλο οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών στο Μετρό. Όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών στα ταξί, πιθανότατα και σήμερα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης.

Ευλαβική τήρηση των μέτρων ασφαλείας:

Επίσης, ο κ. Καραμανλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα ασφαλείας, ανακοινώνοντας, πως από αυτή την εβδομάδα και την άλλη θα τοποθετηθεί διαχωριστικό προστασίας στα λεωφορεία, εκεί που είναι ο οδηγός. «Οι σημάνσεις στις αποβάθρες και τους συρμούς του μετρό, καθώς και στα λεωφορεία θα παραμείνουν και μάλιστα θα δείτε ακόμη περισσότερες», τόνισε και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχει ένα λεωφορείο που είναι γεμάτο, δεν πειράζει, ας αργήσουμε μερικά λεπτά, η προτεραιότητά μας είναι η δημόσια υγεία».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών φορά μάσκες, ενώ οι ίδιοι οι επιβάτες παροτρύνουν όποιον δεν φορά μάσκα να βάλει αμέσως. Υπενθύμισε ότι υπάρχουν αυτό το μήνα και οι 300 βοηθοί επιβατών, οι οποίοι βρίσκονται στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης μεταξύ Μετρό και λεωφορείων και απευθύνουν συστάσεις, ενώ αρμόδια για την επιβολή προστίμων είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments