Αθλητισμός

Λευτέρης Αυγενάκης κορωνοϊός: Δύσκολα αγώνες με κόσμο αν δεν βρεθεί στο εμβόλιο

Λευτέρης Αυγενάκης κορωνοϊός: Δύσκολα αγώνες με κόσμο αν δεν βρεθεί στο εμβόλιο
Λευτέρης Αυγενάκης κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι είναι δύσκολο να δούμε αγώνες με κόσμο αν δεν βρεθεί πρώτα το εμβόλιο.

Λευτέρης Αυγενάκης κορωνοϊός: Η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας της πανδημίας. Αυτό επανέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», και συμπλήρωσε ότι το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής φιλάθλων στις εξέδρες τον Σεπτέμβριο. “Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη ή καμιά άρνηση ή υπάρχει κάποιος λόγος που δεν ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες όλων των σταδίων όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είμαστε σε μια διαρκή κίνηση πάντα συνεργαζόμενοι με τους επιστήμονες γιατί εκείνοι δίνουν τον ρυθμό και εμείς ακολουθούμε. Εμείς βάζουμε τα προβλήματα αλλά εκείνοι απαντούν βλέποντας τα πράγματα από την επιστημονική σκοπιά που εμείς δεν την έχουμε. Επειδή η απόφαση της κυβέρνησης είναι πρώτα από όλα η ασφάλεια των πολιτών, απόλυτος σεβασμός στους επιστήμονες οι οποίοι μας έβγαλαν στα ανοιχτά, μας έσωσαν την προηγούμενη περίοδο και που τώρα δεν τελείωσε ο κορωνοϊός, μπαίνουμε στη δεύτερη φάση, τώρα ένα παραπάνω να είμαστε προσεκτικοί.

Οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να πάμε σταδιακά γιατί φοβούνται ότι αν ανοίξουμε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις και ειδικά σε κλειστούς χώρους τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά ζόρικα και φοβούνται ότι θα έχουμε ένα πισωγύρισμα δίχως προηγούμενο. Φοβούνται επίσης ότι αν δεν πάμε σταδιακά έτσι ώστε να υπάρχει σιγά σιγά η προσαρμογή στο νέο κόσμο που δημιουργήθηκε με τον κορωνοϊό, τα μέτρα ασφάλειας, στους ελέγχους, στα πρωτόκολλα είναι βέβαιο ότι ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά ούτε οι υπεύθυνοι σωματείων, αθλητικών εγκαταστάσεων δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα αλλά χρειάζεται ένας χρόνος και ο χρόνος αυτός δεν είναι ατελείωτος για αυτό το λόγο έχει ανακοινωθεί από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης μια σειρά ενάρξεων κλάδων”,ήταν τα λόγια του.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι η επανεκκίνηση των μαχητικών αθλημάτων είναι πιο δύσκολη και πως «οι ειδικοί συστήνουν αρνητικά, καθώς γίνονται σε κλειστούς χώρους», ενώ για το άνοιγμα των γυμναστηρίων τόνισε ότι αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments