Διεθνή

Χονγκ Κονγκ κορωνοϊός: Ανησυχία από την επανεμφάνιση κρουσμάτων

Χονγκ Κονγκ κορωνοϊός: Ανησυχία από την επανεμφάνιση κρουσμάτων
Χονγκ Κονγκ κορωνοϊός: Σήμερα αναφέρθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού μετά από τρεις εβδομάδες, τα οποία δεν συνδέονται με κανέναν άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Χονγκ Κονγκ κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, σήμερα αναφέρθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού εδώ και τρεις εβδομάδες που δεν συνδέονται με κανέναν άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό,  με την ανησυχία στην κοινότητα να εντείνεται, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την προέλευση αυτών των μολύνσεων. Ειδικότερα, το Χονγκ Κονγκ ακολούθησε μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές παγκοσμίως στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι εισαγόμενα και να τίθενται αμέσως σε καραντίνα. Όμως ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων στην κοινότητα προκαλεί ανησυχία για την επανεμφάνιση τοπικών εστιών της ασθένειας.

Άνοιξαν μπαρ, γυμναστήρια, κινηματογράφοι

Παράλληλα, το  Χονγκ Κονγκ επέτρεψε την επαναλειτουργία των μπαρ, των γυμναστηρίων και των κινηματογράφων την προηγούμενη εβδομάδα και ανακοίνωσε ότι κάποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στο τέλος του μήνα, όμως εξακολουθεί να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 8 ατόμων. Η απουσία κρουσμάτων στην κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες ενθάρρυνε και τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την ανάπαυλα λόγω των περιοριστικών μέτρων, αν και η συμμετοχή σε αυτές παραμένει χαμηλή. Η τελευταία ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης έκανε λόγο για δύο ντόπια κρούσματα –μία 66χρονη νοικοκυρά και την 5χρονη εγγονή της– και ένα εισαγόμενο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ σε 1.051, με τέσσερις θανάτους.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ρωσία συνεχίζει να μεγαλώνει η λίστα των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοιού στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τι αρμόδιες αρχές τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 10.028 με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός να ανέρχεται στα 242.271. Ειδικότερα, η Ρωσία είναι από χθες η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την πανδημία του κορωνοϊου. Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στον κορωνοϊό ανέφερε πως 96 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θανάτων στους 2.212.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments