Ελλάδα

Πλατεία Ομονοίας: Απόψε τα αποκαλυπτήρια – Οι τελευταίες εργασίες

Πλατεία Ομονοίας: Απόψε τα αποκαλυπτήρια – Οι τελευταίες εργασίες
Πλατεία Ομονοίας: Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το σύνολο της ιστορικής πλατείας της πρωτεύουσας, με το έργο να είναι πλέον στη διάθεση των κατοίκων της Αθήνας και των επισκεπτών της.

Πλατεία Ομονοίας: Στους κατοίκους της πρωτεύουσας και τους επισκέπτες παραδίδεται η πλατεία Ομονοίας, με το έργο να ολοκληρώνεται τυπικά σήμερα. Η πλατεία Ομονοίας ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο σαράντα μέτρων. Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες. Ήδη από το πρωί, τα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της. Το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει -φωταγωγημένο- και το συντριβάνι.

Εδώ και καιρό οι εργασίες που αφορούν τον νέο σχεδιασμό της έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο, για ευνόητους λόγους, δεν είχε ανοίξει για το κοινό λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και της αποφυγής συνωστισμού. Φυσικά ο προγραμματισμός αυτός θα ισχύσει εκτός απροόπτου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει κάτι έκτακτο, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας, όπως και του υγειονομικού πρωτοκόλλου. 

Να θυμίσουμε ότι το γιγαντιαίων διαστάσεων σιντριβάνι έχει διάμετρο 30 μέτρων, 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς ενώ ο κεντρικός πίδακας θα τινάζει το νερό σε ύψος 20 μέτρων. Επίσης, θα επαναλειτουργήσει και το ανενεργό γλυπτό του Γ. Ζογγολόπουλου ενώ η δαπεδόστρωση έχει τοποθετηθεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα οποία θα είναι χρήσιμα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Το εμβληματικό τοπόσημο της πόλης το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως βασικό μέρος του φιλόδοξου σχεδίου του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μετά τη διαδικασία συντήρησης, ανάπλασης και ανακατασκευής της, αποκτά νέο πρόσωπο και, αναμφίβολα, αποτελεί την πρώτη ψηφίδα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments