Πολιτισμός

Frank Zappa: Νέο box set με ανέκδοτα των Mothers 1970

Frank Zappa: Νέο box set με ανέκδοτα των Mothers 1970
Frank Zappa: Σπάνιες ηχογραφείς θα δουν το φως της δημοσιότητας από τη μπάντα των Mothers 1970.

Frank Zappa: Ανέκδοτες ηχογραφήσεις της βραχύβιας, αλλά αγαπημένης, σύνθεσης του 1970 της μπάντας Mothers του Frank Zappa περιλαμβάνει το box set «The Mothers 1970»: ένα σετ τεσσάρων cd με 70 συνθέσεις, ζωντανές και σε στούντιο. Το Zappa Trust ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το σετ στις 26 Ιουνίου παρουσιάζοντας στο κοινό το «Portuguese Fenders», ενός live instrumental με φλογερό σόλο του ίδιου του Zappa.

Η έκδοση του σετ είναι εορτασμός των 50 χρόνων αυτής της σύνθεσης των Mothers: δίπλα στον Frank Zappa, ο Ian Underwood στο όργανο, ο ντράμερ Aynsley Dunbar, στα πλήκτρα ο George Duke, ο μπασίστας Jeff Simmons καθώς και οι «Flo & Eddie» (οι Howard Kaylan και Mark Volman των Turtles, οι οποίοι λόγω των όρων των συμβολαίων τους υποχρεώθηκαν να παίζουν με ψευδώνυμο).

«Δεν είναι μυστικό το ότι ο Frank ήταν ενθουσιασμένος με αυτό το συγκρότημα» γράφει στο ένθετο του box set ο επικεφαλής του αρχείου του Frank Zappa, Joe Travers. «Ο Frank «τα σπάει» μ’ αυτά τα παιδιά. Ο ήχος τους ήταν μοναδικός, το χιούμορ τους δεν είχε προηγούμενο και, παρ’ όλα αυτά, η διάρκειά τους ήταν τόσο σύντομη». Το πρώτο cd περιλαμβάνει 12 ηχογραφήσεις από το διήμερο στα Trident Studios του Λονδίνου τον Ιούνιο του 1970 (αυτή η σύνθεση του συγκροτήματος ηχογράφησε μόνο ένα άλμπουμ, το «Chunga’s Revenge», την ίδια χρονιά). Τα άλλα δύο cd είναι αφιερωμένα στις ζωντανές εμφανίσεις των Mothers του 1970.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments