Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέθανε 37χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 160 οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πέθανε 37χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 160 οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας 37χρονος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον ιό. Στους 160 ο συνολικό αριθμός των νεκρών στη χώρα μας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλο ένα θύμα του ιού σημειώθηκε στη χώρα μας. Συγκεκριμένα ένας 37χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” έχασε τη μάχη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ενημέρωση, έπασχε από σπαστική τετραπληγία. Με αυτόν, ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα λόγω του ιού ανέβηκε στους 160.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα σημειώθηκαν άλλοι δυο θάνατοι. Ο πρώτος χρονικά θάνατος ήταν μια γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια είχε υποκείμενα νοσήματα. Λίγες ώρες αργότερα έφυγε από τη ζωή μια 73χρονη που ήταν από τα περιστατικά που είχαν προσβληθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε, χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.770 επιβεβαιωμένα συνολικά. Το 55,3% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων, 610 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.409 ή 51% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έπειτα από συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως:

  •  Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του δήμου Λάρισας, που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) -Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες.
  • Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα 10 ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε ημέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμάχια) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.
  • Σήμερα, 15/05/2020 οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ.Υ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων
  • Για τη διασφάλιση της εφαρμογής της απόφασης, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments