Ελλάδα

Δράμα: Άγνωστοι απέσπασαν 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Γυναίκα παρίστανε την κόρη της μέσω τηλεφώνου

Δράμα: Άγνωστοι απέσπασαν 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Γυναίκα παρίστανε την κόρη της μέσω τηλεφώνου
Δράμα: Η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ανάλογα κρούσματα εξαπάτησης παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής και καλούν τους πολίτες να έχουν το νου τους.

Δράμα: Άγνωστοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη σε χωριό της Δράμας και κατάφεραν να της αποσπάσουν 5.000 ευρώ, λέγοντας ψέματα ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ένας άνδρας της τηλεφώνησε και αφού είπε ότι είναι γιατρός την ενημέρωσε για το περιστατικό, ενώ στη συνέχεια μια γυναίκα που παρίστανε την κόρη της την παρακάλεσε να δώσει τα χρήματα.

Ύστερα από συνεννόηση η ηλικιωμένη άφησε σακούλα με 5.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων από όπου τα παρέλαβε άγνωστος. Η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ανάλογα κρούσματα εξαπάτησης παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής και καλούν τους πολίτες να έχουν το νου τους και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα και να προσφεύγουν στις αστυνομικές αρχές.

28.000 ευρώ έκλεψαν από ηλικιωμένο στην Πιερία

Υπενθυμίζεται πως πριν ένα μήνα, στο «μάτι» των επιτήδειων είχε μπει ένας ηλικιωμένος στην Πιερία, από τον οποίο απέσπασαν σε δύο δόσεις, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, το ποσό των 28.000 ευρώ. Ως θύτης φέρεται 45χρονος που γνώριζε πως το 75χρονο θύμα διατηρεί μετρητά στο σπίτι του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Δεκέμβριο τον πλησίασε, μαζί με άγνωστη γυναίκα, και με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για μία χειρουργική επέμβαση τον έπεισε να του παραδώσει 11.000 ευρώ.

Τρεις μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, υπό την καθοδήγηση του 45χρονου, τρεις γυναίκες προσποιούμενες ότι μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου και αφού τον απασχόλησαν κατάφεραν να κλέψουν από ντουλάπι της κρεβατοκάμαράς του άλλες 17.000 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι αστυνομικές Αρχές της Πιερίας κατόπιν έρευνας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του 45χρονου ενώ έφτασαν στα ίχνη και μίας εκ των τριών γυναικών για το περιστατικό της κλοπής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλοι είναι ρομά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments