Ελλάδα

Χατζηγεωργίου κορωνοϊός σήμερα: “Η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας”

Χατζηγεωργίου κορωνοϊός σήμερα: “Η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας”
Χατζηγεωργίου κορωνοϊός σήμερα: "Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε", τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Υγειονομικού λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ενώ αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες.

Χατζηγεωργίου κορωνοϊός σήμερα: Κατά τη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο διευθυντής Υγειονομικού λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου τόνισε τα εξής: «η χώρα μας βρίσκεται στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. Απ’ ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας». Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση  του υπουργείου Υγείας, και  ειδικότερα τον διευθυντή Υγειονομιμού λοιμωξιολόγος Δημήτρη Χατζηγεωργίου, τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 15 ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.834 και οι νεκροί ανήλθαν στους 163.

Ευπαθείς ομάδες

Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε τα εξής: «Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορωνοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο. Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χωρα μας ήταν η προστασία ευπαθών ομάδων. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας. Ακόμη, πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. «Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό», τόνισε.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στις υψηλές θερμοκρασίες, επαναλαμβάνοντας πως τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να μειώσουμε τη σωματική δραστηριότητα και να πίνουμε νερά.

Τέλος σχετικά με τα fake news, ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία ενημέρωση για το διαδίκτυο. Από τα 150 βίντεο που υπάρχουν στο ΥouΤube και αφορούν τον κορωνοϊό, το 1/3 περιείχε αναληθείς πληροφορίες και συστάσεις για το κοινό. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις πηγές που μελετάμε», είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments