Πως Να

Πως να φτιάξω μαγιά

Πως να φτιάξω μαγιά
Πως να φτιάξω μαγιά: Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιά.

Πως να φτιάξω μαγιά: Στην εποχή του κορωνοϊού αρκετός κόσμος επέλεξε να φτιάξει το δικό του ψωμί. ‘Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά για να φτιάξει κάποιος ψωμί είναι η μαγιά. Η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη της έτοιμης μαγιάς στην αγορά. Ωστόσο η δημιουργία σπιτικής μαγιάς δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία.  Το σάιτ modernmoms.gr  έχει δημοσιεύσει μια εύκολη συνταγή για σπιτική μαγιά. Θυμίζουμε ότι η μαγιά βοηθάει το ψωμί να διογκωθεί.

Υλικά για σπιτική μαγιά:

  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 100ml μπυρα

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας και τα αφήνουμε να «κάτσουν», να γίνει δηλαδή η ζύμωση, ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το ψωμί μας. Αντιστοιχεί περίπου σε 30-40γρ μαγιά.

Η Μαγιά αρτοποιίας είναι η κοινή ονομασία για τα στελέχη των ζυμομύκητων που χρησιμοποιούνται ως διογκωτικοί παράγοντες κατά το ψήσιμο του άρτου και των αρτοσκευασμάτων, όπου μετατρέπουν τα ζυμώσιμα σακχάρα της ζύμης σε διοξείδιο του άνθρακα και αιθανόλη. Η μαγιά αρτοποιίας είναι το είδος Saccharomyces cerevisiae, ομοειδές και συγγενικό της μαγιάς μπύρας. Είναι μονοκύτταρος μικροοργανισμός που βρίσκεται παντού στο και περί το ανθρώπινο σώμα.

Οι αχνιστές ή βραστές πατάτες, ο ζωμός της νερόβραστης πατάτας,ή η ζάχαρη στην ζύμη ψωμιού αποτελούν θρεπτικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων. Ωστόσο, η ανάπτυξή τους αναστέλλεται παρουσία μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και αλάτιου. Πιστεύεται ότι λίπη, όπως το βούτυρο και τα αυγά, επιβραδύνουν την ανάπτυξη της ζύμης; ισχύει ότι η επίδραση του λίπους στη ζύμη παραμένει ασαφής, και ίσως μικρές ποσότητες λίπους να είναι ευεργετικές για τον όγκο του ψημένο άρτου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments