Διεθνή

Ρωσία κορωνοιός: 8.926 νέα κρούσματα – Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός νέων περιστατικών από την 1η Μαΐου

Ρωσία κορωνοιός: 8.926 νέα κρούσματα – Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός νέων περιστατικών από την 1η Μαΐου
Ρωσία κορωνοιός: 8.926 νέα κρούσματα του ιού καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 290.678, ενώ οι νεκροί είναι 2.722. Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων από την 1η Μαΐου.

Ρωσία κορωνοιός: Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, ανακοινώθηκαν σήμερα λιγότερα από 9.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντός 24 ωρών για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η κατάσταση της πανδημίας στη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως οδεύει προς μία σταθερή τροχιά. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 8.926 νέα κρούσματα του ιου καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανεβάζοντας σε 290.678 τον συνολικό αριθμό τους, ενώ οι νεκροί είναι 2.722. Πρόκειται για τον μικρότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από την 1η Μαΐου. νΗ ρωσική υγειονομική υπηρεσία Rospotrebnadzor ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι “ η κατάσταση σταθεροποιείται σε όλη τη χώρα”, όπου την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η χαλάρωση του lockdown έπειτα από ενάμιση μήνα αυστηρών περιορισμών.

Παράλληλα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν εκτίμησε σήμερα ότι η χώρα κατάφερε “να περιορίσει την αύξηση” των νέων κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την κατάσταση “περίπλοκη. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα παραμένει περίπλοκη, όμως παρόλα αυτά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι καταφέραμε να περιορίσουμε την αύξηση της νοσηρότητας”, σχολίασε στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση ο Μισούστιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από τη νόσο του κορωνοιού.

Το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία καταγράφηκαν 21 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθαν σε 342, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε έτσι σε 7.935 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης φθάνει πλέον τα 174.697, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών.

Άδεια γήπεδα – γεμάτες μπυραρίες

Υπό άλλες συνθήκες, το μεγαλύτερο στάδιο της Γερμανίας θα σειόταν από τους πανηγυρισμούς λόγω τόσο της εξαιρετικής εμφάνισης όσο και της θριαμβευτικής νίκης της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4-0 επί της «μισητής» Σάλκε στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Όμως ο κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα και ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους αγώνες της Μπουντεσλίγκα έγινε χωρίς θεατές. Ενδεικτικό της νέας κατάστασης είναι ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ στη Μπουντεσλίγκα έπειτα από δύο μήνες αναγκαστικής παύσης, πανηγύρισε μόνος του ενώπιον άδειων κερκίδων και με τους συμπαίκτες του να τον χειροκροτούν από απόσταση.

Πούτιν: Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο – Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments