Πολιτική

Έξαλλος Τσίπρας με Πολάκη, Σκουρλέτη, Παπαδημούλη – Είναι απαράδεκτο

Έξαλλος Τσίπρας με Πολάκη, Σκουρλέτη, Παπαδημούλη – Είναι απαράδεκτο
Ο πρόεδρος του Σύριζα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή, αφήνοντας αιχμές για τα στελέχη του κόμματος.

Φαίνεται πως η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή έβγαλε αρκετές ειδήσεις όσον αφορά τα εσωκομματικά θέματα του Σύριζα. Διαβάζοντας κανείς με προσοχή τις απαντήσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαβαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνεί και τόσο με τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του κόμματός του, ενώ είναι εμφανές πως τα στοιχεία που προέκυψαν από το πόθεν έσχες του κ. Παπαδημούλη τον δυσαρέστησαν πάρα πολύ.

Οι αιχμές που αφήνει είναι ξεκάθαρες. Για τα οικονομικά θέματα είπε: “Σημαίνει ότι φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ενώ φανερά ενοχλημένος είναι και από τις εσωκομματικές διαμάχες των στελεχών του: “Να αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα του καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε.

Είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα. Η πολυχρωμία μας δίνει ζωή και μας ενώνει και όχι κάποια επίπλαστη ομοφωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις συλλογικές αποφάσεις και υποχρεώσεις. Ούτε ότι ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας”.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί απαθής την επερχόμενη καταστροφή, γιατί μια τέτοια εξέλιξη εξυπηρετεί το σχέδιό της για την αναδιανομή υπέρ των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, και παρατηρεί ότι η ίδια η ζωή θα θέσει τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις μπροστά στην ευθύνη να αποτρέψουν την καταστροφή.

Επίσης ο κ. Τσίπρας, εκτιμά ότι μπορεί να αναζητηθεί πορεία συγκλίσεων της Αριστεράς και της Οικολογίας με μια απαλλαγμένη από τον νεοφιλελευθερισμό Σοσιαλδημοκρατία και σε αυτή την προοπτική επισημαίνει και αξιολογεί θετικά μια αλλαγή ρητορικής που χαρακτηρίζει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος του Σύριζα χαρακτηρίζει στρατηγική επιλογή την επανεκκίνηση της πορείας και διεύρυνσης του πολιτικού φορέα της Αριστεράς, τονίζοντας ότι ο Σύριζα μαζί με την Προοδευτική Συμμαχία «υποχρεώνονται να συντονίσουν τον βηματισμό, την ανασυγκρότηση και την τακτική τους με τις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments