Ελλάδα

Με αυτή την ιδέα μπορούν άμεσα να ανοίξουν τα γυμναστήρια – Πως θα είναι μέσα

Με αυτή την ιδέα μπορούν άμεσα να ανοίξουν τα γυμναστήρια – Πως θα είναι μέσα
Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Παπαθανάση ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου σκόρπισαν χαμόγελα αλλά και προβληματισμό σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους. Ήδη οι περισσότεροι κλάδοι έχουν ανοίξει και πάλι προς τους καταναλωτές αφού είχαν κλείσει για τουλάχιστον δυο μήνες, λόγω της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο αυτό που όλοι περιμένουν είναι οι ανακοινώσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν έτσι ώστε η επίσκεψη σε ένα γυμναστήριο να γίνεται κάτω από ασφάλεια.

Αυτό που θα εξετάσουν οι αρμόδιοι είναι αν οι πελάτες θα πηγαίνουν με ραντεβού, πόσα άτομα θα πηγαίνουν ταυτόχρονα, πως θα απολυμαίνονται οι κοινόχρηστοι χώροι και πολλά άλλα ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεις άμεσα, αφού στις 29 Ιουνίου οι πόρτες των γυμναστηρίων θα ανοίξουν. Για τα μέτρα που θα παρθούν οι αρμόδιοι παρατηρούν και το τι γίνεται στο Χονγκ Κονγκ εκεί που το άνοιγμα των γυμναστηρίων έχει γίνει με αυστηρούς κανόνες προστασίας. Εκεί εκτός από αντισηπτικά και μάσκες φαίνεται να έχουν τοποθετήσει και πλεξιγκλας ανάμεσα σε διαδρόμους αλλά και όργανα γυμναστικής.

Ο δημοσιογράφος Μπεν Λούκας, που ζει μόνιμα εκεί, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία από το γυμναστήριο του που άνοιξε τις πόρτες του στις 8 Μαΐου.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ακόμη και αν υπάρχουν τα διαχωριστικά, αυτά δεν μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού όταν η απόσταση του 1,5 μέτρου δεν μπορεί να διατηρηθεί. Επίσης υπάρχουν αναφορές πως οι πελάτες του γυμναστηρίου συμπληρώνουν πριν μπουν ένα ερωτηματολόγιο και μια δήλωση κατάσταση υγείας και φυσικά θερμομετρούνται. Επίσης συνιστάται η χρήση απολυμαντικού χεριών ενώ κάθε μηχάνημα απολυμαίνεται μετά τη χρήση. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν και η Ελλάδα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments