Ελλάδα

Χωρίς αυτό το έγγραφο δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει με καράβι

Χωρίς αυτό το έγγραφο δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει με καράβι
Αλλάζουν όλα στην ακτοπλοϊα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το γενικό lockdown που εφαρμόστηκε για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει πλέον περάσει στην ιστορία και σιγά σιγά όλα τα μέτρα απαγόρευσης έχουν αρθεί, ενώ απομένουν λίγες ακόμη επιχειρήσεις για να πάρουν και εκείνες το πράσινο φως και να ανοίξουν στο κοινό. Από την Δευτέρα οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν και σε άλλους νομούς και εκτός από το όχημά του μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί και άλλα μέσα, όπως αεροπλάνο, τρένο και πλοίο.

Η ακτοπλοϊα έχει μπει και αυτή σε μια νέα εποχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τους πολίτες ο τρόπος που θα ταξιδεύουν από εδώ και στο εξής αλλάζει. Και δεν είναι μόνο οι κανόνες προστασίας πάνω στο πλοίο όπως το αντισηπτικό η μάσκα και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, αλλά και τα έγγραφα που πρέπει πλέον να έχουν μαζί τους. Και τι εννοούμε. Για να ταξιδέψει κανείς μέχρι και πριν τον κορωνοϊό έπρεπε να έχει την ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης και το εισιτήριο μαζί του. Αυτά όμως δεν αρκούν πια.

Για τους επιβάτες πλοίων που θα ταξιδεύουν πάνω από μισή ώρα θα είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση συγκεκριμένου ερωτηματολογίου. Οι επιβάτες θα προμηθεύονται τα ερωτηματολόγια από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνεται και από τα μέλη του πληρώματος όταν πραγματοποιούν ταξίδια σε διεθνείς γραμμές. Επιβάτες που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είχαν επαφές με κρούσματα covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες δε θα επιβιβάζονται στο πλοίο. Τα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος και θα κρατούνται στο πλοίο για δύο μήνες μετά την παράδοσή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments