Πολιτική

Γυμναστήρια άνοιγμα: «Παίζει» να ανοίξουν γρηγορότερα

Γυμναστήρια άνοιγμα: «Παίζει» να ανοίξουν γρηγορότερα
Γυμναστήρια άνοιγμα: Το ενδεχόμενο να ανοίξουν γρηγορότερα τα γυμναστήρια εξετάζεται. Συνάντηση του ΣΥΠΦΑΑ με τον Νίκο Παπαθανάση.

Γυμναστήρια άνοιγμα: Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, τα γυμναστήρια έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, όμως, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια για να ανοίξουν νωρίτερα. Αυτή είναι η ενημέρωση την οποία έκανε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής (ΣΥΠΦΑΑ) που συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ευχαριστούμε τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση που δέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΠΦΑΑ στο γραφείο του, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των πτυχιούχων φυσικής αγωγής μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης. Του μεταβιβάστηκαν γραπτώς τα αιτήματα του συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης προς τον κλάδο μας, καθώς και νέα ημερομηνία επανέναρξης, νωρίτερα από την προβλεπόμενη. Με το θέμα ασχολούνται διεξοδικά και προσωπικά ο ίδιος, καθώς και ο πρωθυπουργός.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση. Δείξαμε ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε, ώστε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτό που υπηρετούμε, την άσκηση».

Σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη

Θυμίζουμε ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το επικαιροποιημένο σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, αλλά και για την εργασία. Έπειτα από το μήνυμα του πρωθυπουργού, τον λόγο θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τον τομέα του τουρισμού, ευελπιστώντας σε ελκυστικά πακέτα από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που θα ενεργοποιηθούν μόλις αρχίσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από την ΕΕ, την ζώνη Σένγκεν και το Ισραήλ μπορεί και από τα μέσα Ιουνίου και το αργότερο την 1η Ιουλίου.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο θα συμβάλει στην αναχαίτιση της ύφεσης που θα υπάρξει μέσα στο 2020 και  θα θέσει τις βάσεις για μια μεγάλη ανάκαμψη το 2021. Παράλληλα, αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, τον λόγο θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα. Με βάση τις πληροφορίες – με επιφύλαξη-  που διαρρέουν από το οικονομικό επιτελείο, οι άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι οι εξής:

  • Μείωση της φορολογίας, όπως η υποχώρηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν και να προσελκυσθούν περισσότεροι επισκέπτες και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.
  • Στήριξη της εργασίας για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσω προγραμμάτων επιδότησης μέρους της μισθοδοσίας όσων από τους εργαζομένους δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μειωμένου τζίρου και να αποφευχθούν «λουκέτα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments