Ελλάδα

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης τριών προϊόντων που πωλούνται ως βιοκτόνα

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης τριών προϊόντων που πωλούνται ως βιοκτόνα
ΕΟΦ: Προσοχή! Ο ΕΟΦ απέσυρε τρία προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως αντισηπτικά αφού θεωρούνται βιοκτόνα.

ΕΟΦ: Σε απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων «Erythroforte Alcohol άοσμο», «Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου», «Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας», διότι διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η παρούσα απόφαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Δουρίδας Γεώργιος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα, αναφέρει ο ΕΟΦ.

Θυμίζουμε ότι δύο ακόμα αντισηπτικά, το Total Care και το ANTY CLEAN, αποσύρθηκαν από την αγορά μετά από απόφαση του ΕΟΦ πρόσφατα. Τα δυο αντισηπτικά δεν είναι εγκεκριμένα από τον Οργανισμό. Σε ανακοίνωσή του για το Total Care, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το αντισηπτικό τζελ χεριών απαγορεύεται να πωλείται γιατί δεν είναι εγκεκριμένο.

«Οι εταιρείες S.D FOOD I.K.E και VASSO VDK TRADING, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Σε σχέση με το ANTY CLEAN, κι αυτό αποσύρεται από την αγορά γιατί, επίσης, δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. «Η εταιρεία Αντωνιάδης Στυλιανός οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο ΕΟΦ.

Πόσα αντισηπτικά μπορούμε να αγοράζουμε

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από τις 14 Μαΐου μέχρι τρεις συσκευασίες απολυμαντικών διαλυμάτων και καθαρού οινοπνεύματος που διατίθεται εμφιαλωμένο στη λιανική πώληση, θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται οι καταναλωτές αντί για δύο που ίσχυε, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας. Με την ίδια απόφαση, η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, απολυμαντικά διαλύματα, αιθυλική αλκοόλη και τεστ κορωνοϊού, παρατείνεται έως τις ‪12 Ιουλίου‬, ενώ παύει η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων για το αιγοπρόβειο κρέας και τα αυγά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments