Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 21 Μαΐου για τα κρούσματα – 3 νέα – 2.853 συνολικά – 168 νεκροί

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 21 Μαΐου για τα κρούσματα – 3 νέα – 2.853 συνολικά – 168 νεκροί
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 21 Μαΐου για τα κρούσματα: Δύο συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Έτσι, τα θύματα αυξήθηκαν στα 168. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα, με τους νοσούντες να ανέρχονται πλέον στους 2.853.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα 21 Μαΐου για τα κρούσματα: Ευχάριστα είναι τα νέα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς τα κρούσματα μειώνονται συνεχώς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι μόλις τρις ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.853. Οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 168 καθώς εξέπνευσαν δύο ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.853 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 612 (21.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14736 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 21 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών.
  • 8 (38%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 168 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 49 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 144.078 κλινικά δείγματα”.

Στους 168 οι νεκροί:

Ένας 89χρονος είναι το 167ο θύμα του ιού στη χώρα μας. Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σύμφωνα, με τις πληροφορίες έπασχε από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα ακόμη ένας ασθενής έφυγε αργότερα από τη ζωή ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε 168. 

Εντείνεται η αγωνία για το μωρό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του “Παίδων”:

Ένα βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο “Παίδων”. Την πορεία της υγείας του παρακολουθεί ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας που το επισκέφτηκε και ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες και βρίσκεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από ό, τι φαίνεται πάσχει από υποκείμενο νόσημα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments