Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 6 Ιουνίου

Ισπανία κορωνοϊός: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 6 Ιουνίου
Ισπανία κορωνοϊός: Η ισπανική κυβέρνηση παρατείνει την κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Ισπανία κορωνοϊός: Την έγκριση από τους βουλευτές για παράταση της έκτακτης ανάγκης στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού απέσπασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέσπασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ για δύο εβδομάδες εν μέσω μιας όλο και σκληρότερης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησής του.διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησής του .Ειδικότερα, η  Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παράταση αυτού του μέτρου εξαίρεσης, που έληγε το Σάββατο, έως τις 6 Ιουνίου, με μια πλειοψηφία 177 ψήφων, 162 ψήφους κατά και 11 αποχές.

“Οι Ισπανοί είναι αυτοί που σταμάτησαν τον ιό μαζί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σαμποτάρει αυτό που έχουμε επιτύχει μαζί κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών εβδομάδων καραντίνας”, δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος ενώπιον των βουλευτών. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει τον περιορισμό της ελευθερίας της κυκλοφορίας, έδωσε τη δυνατότητα στην Ισπανία να επιβάλει έναν από τους αυστηρότερους περιορισμούς παγκοσμίως στις 14 Μαρτίου για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Και η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να παρατείνει την κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου και από την οποία η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη συνεχίζουν να αποκλείονται επί του παρόντος.

Μεξικό

Το δράμα συνεχίζεται στη χώρα καθώς ο φονικός ιός συνεχίζει να σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους. Ειδικότερα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 6.090 νεκρούς στο Μεξικό. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 424 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στη νόσο του κορωνοιού το μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα στη χώρα, καθώς και 2.248 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανήλθε σε 6.090 νεκρούς και ο αριθμός των κρουσμάτων σε 56.594, κατά τα επίσημα δεδομένα. Σημειώνεται ότι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε την Τρίτη, όταν διαγνώστηκαν 2.713, ενώ ο προηγούμενος βαρύτερος απολογισμός νεκρών εξαιτίας της COVID-19 είχε καταγραφεί τη 12η Μαΐου και ήταν 353.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments