Αθλητισμός

Αλέξανδρος Τζιόλης: Κρέμασε τα παπούτσια του ο διεθνής χαφ

Αλέξανδρος Τζιόλης: Κρέμασε τα παπούτσια του ο διεθνής χαφ
Αλέξανδρος Τζιόλης: Ο έμπειρος μέσος ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 35 ετών.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Μπορεί κατά καιρούς να δέχτηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του, αλλά δεν χοράει αμφιβολία ότι ο Αλέξανδρος Τσιόλης ήταν ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής για όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίστηκε σε πολλές χώρες και σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για την ακρίβεια έπαιξε σε Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης), Ιταλία (Σιένα), Ισπανία (Σανταντέρ), Γαλλία (Μονακό), Κύπρο (ΑΠΟΕΛ), Τουρκία (Καϊσερίσπορ), Σκωτία (Χαρτς) και Σαουδική Αραβία (Αλ-Φαΐχα). Στη χώρα μας αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Παράλληλα είναι από τους λίγους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό τελικό. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε και με τα γαλανόλευκα. Συγκεκριμένα φόρεσε 75 φορές την φανέλα της Εθνικής ομάδας με την οποία αγωνίστηκε τόσο σε τελική φάση Euro (2008), όσο και Μουντιάλ (2010), ενώ ήταν στην αποστολή και το 2014.

Το φινάλε του Τζιόλη

Στα 35 του χρόνια ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του αφήνοντας πίσω του μια πλούσια καριέρα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τζιόλης με μια ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Σε αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά: “O πιτσιρικάς που, μαγεμένος από τη μπάλα, ονειρευόταν να παίξει ποδόσφαιρο μεγάλωσε. Έγινε επαγγελματίας, είχε την τύχη να εκπληρώσει τους στόχους του, να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μεγάλες διοργανώσεις, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κορυφαίο επίπεδο, να κερδίσει τίτλους.

Πλέον ήρθε η κατάλληλη στιγμή ν’ αφήσω μέσα μου μια διαδρομή και να ξεκινήσω μια νέα. Με νέες προκλήσεις. Σταματάω την καριέρα μου γεμάτος παραστάσεις, αλλά όχι χορτασμένος. Τα ποδοσφαιρικά μπαίνουν στη ντουλάπα. Η οπτική αλλάζει. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο, ποτέ.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments