Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: «Προστασία της εργασίας σημαίνει διατήρηση των θέσεων εργασίας»

Έφη Αχτσιόγλου: «Προστασία της εργασίας σημαίνει διατήρηση των θέσεων εργασίας»
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προστασία της εργασίας θα πρέπει να σημαίνει και διατήρηση των θέσεων.
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προστασία της εργασίας θα πρέπει να σημαίνει και διατήρηση των θέσεων.

Έφη Αχτσιόγλου: «Προστασία της εργασίας σημαίνει διατήρηση των θέσεων εργασίας, διατήρηση των σχέσεων εργασίας -χωρίς μεταβολή από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής- και καταβολή του μισθού στο 100%», ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, μιλώντας για τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη στήριξη των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» προβλέπει για τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν «τις πλέον ευαίσθητες, του τουρισμού, της εστίασης και των μεταφορών, να υπάρχει επιδότηση από το κράτος κατά 100% των ασφαλιστικών εισφορών και κατά 40% του μισθού και το υπόλοιπο 60% να το καλύπτει ο εργοδότης. Στις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις, 40% επιχορήγηση από το κράτος μισθών και ασφαλιστικών εισφορών και το υπόλοιπο 60% να το καλύπτει ο εργοδότης».

«Πρέπει να υπάρξει ένα οικονομικό πακέτο για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο κόσμος του πολιτισμού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, που υπέστησαν αιφνίδια ανατροπή στο εισόδημά τους», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

«Αν δεν υπάρξει ένα τέτοιο οικονομικό πακέτο, θα μπούμε πάλι σε έναν φαύλο κύκλο σαν αυτόν που ζήσαμε στη χρηματοπιστωτική κρίση, όπου θα έχουμε λιτότητα, μέτρα, εμβάθυνση του χρέους. Οι επιλογές δεν μπορεί να είναι αυτές που κάνει η κυβέρνηση, η ανεργία και η μείωση μισθών κατά 20%, ούτε το να επιβιώσουν όσες επιχειρήσεις μπορούν να φτάσουν στις τράπεζες και όσες δεν μπορούν να κλείσουν. Με συνταγές όπως αυτές της περιόδου 2010-2014 δεν μπορεί η οικονομία να ανακάμψει γρήγορα».

Ειδικά για τις επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρές και μικρομεσαίες, επισήμανε πως «δεν υπήρξε άμεση στήριξή τους από την κυβέρνηση, εμείς έχουμε προτείνει εδώ και δύο μήνες μία μη επιστρεπτέα ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ». Τέλος, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «τα άμεσα διαθέσιμα χρήματα για αξιοποίηση, εθνικά και κοινοτικά, είναι 32 δισ. ευρώ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μέτρα άμεσης δημοσιονομικής δαπάνης 13,4 δισ. ευρώ, δηλαδή «ζεστό» χρήμα στην αγορά για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και η οικονομία», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments