Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η επίσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, η συνάντηση με Τζιτζικώστα και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η επίσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, η συνάντηση με Τζιτζικώστα και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Eπίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη, ο πρωθυπουργός. Αναλυτικά με όλους όσους θα συναντηθεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη συμπρωτεύουσα αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα 26 Μαΐου,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, που θα ξεκινήσει στις 11.00, ο πρωθυπουργός:

  • Επίσκεψη στο σταθμό λεωφορείων Μακεδονία,
  • Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα,
  • Σσυνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα,
  • Επίσκεψη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Το πρόγραμμα του κ Μητσοτάκη περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με:

  • το ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)
  • Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης
  • το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δεμουρτζίδη Δημήτρη για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά».
  • Επίσης, επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμονας») και επίσκεψη στην εταιρεία BETA CAE.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την καραντίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός.

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα στο Star. Στη συνέντευξη αποθέωσε τον Σωτήρη Τσιόδρα που θα εξακολουθήσει να τον έχει ως σύμβουλό του, είπε ότι ήταν «εθνική επιτυχία» η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε στο τι έγινε στον Έβρο.

Λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων

«Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας» είπε ο πρωθυπουργός για τον κορωνοϊό, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά. «Πάμε σε λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν». Σε σχέση με την απόφασή του να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακολούθησε τη γνώμη των ειδικών και όχι με τη δημοσκοπήσεις.

Έχω μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους να επανέλθουν τα παιδιά σε μία σχολική κανονικότητα, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η εμπειρία από τα Γυμνάσια και Λύκεια έδειξε ότι όλα πήγαν καλά. Τα παιδιά έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους και αυτό είναι μία παρακαταθήκη, όταν θα επιστρέψει για παράδειγμα η γρίπη, ή από το φθινόπωρο αν επιστρέψει ο κορωνοϊός.

Σε μία μέρα η απόφαση για το lockdown

Από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε την επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αποκάλυψε ότι αμφιταλαντεύθηκε «για μία ημέρα» για το lockdown. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, θα θρηνούσαμε πολύ περισσότερα θύματα» δήλωσε και ως προς το αποτέλεσμα είπε «ότι υπάρχει ικανοποίηση ότι άξιζε τον κόπο, σώθηκαν ζωές από αυτήν την υπόθεση».

«Το δεύτερο κύμα, εφόσον έρθει, θα είναι διαφορετικό», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί οι πολίτες είναι πολύ πιο εκπαιδευμένοι, γιατί το σύστημα υγείας είναι πιο έτοιμο και γιατί η πολιτεία θα μπορεί να παρεμβαίνει πιο «έξυπνα» και στοχευμένα, αν για παράδειγμα χρειαστεί να κάνουμε κάποιο νέο lockdown.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι σταδιακά «θα φτιάξουμε ένα νέο σύστημα υγείας, ένα ΝΕΣΥ» και υπογράμμισε ότι αποδείχθηκε πόσο μεγάλη παρακαταθήκη είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό «ασφαλίσαμε τα σύνορα της Ελλάδας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη φύλαξη των συνόρων και τις μεταναστευτικές ροές».

Ισχύει το πρόγραμμα της κυβέρνησης

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ισχύει στο ακέραιο, τόνισε. «Εκλεγήκαμε για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις». Αυτές θα συνεχιστούν και ενδεχομένως πιο γρήγορα. «Μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσαρμογές, αλλά η μεταρρυθμιστική μας διάθεση παραμένει ακέραια και ενισχυμένη».

Όσον αφορά το θέμα του Έβρου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι απολύτως καθορισμένα. Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, όμως, δημιουργώντας «τεχνικά ζητήματα» που αφορούν την ακριβή οριοθέτηση.

Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εκλογών και απάντησε: «Γιατί και για ποιο λόγο; Επειδή προηγούμαστε; Η κοινωνία μάς περιβάλει με εμπιστοσύνη, γιατί πιστεύει ότι δεν είμαι τακτικιστής. Πήρα εντολή 4ετίας» είπε και χαρακτήρισε την συζήτηση «τελείως ανεύθυνη».

Παρόμοια ήταν η απάντησή του και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. «Ούτε για ανασχηματισμό βλέπω. Δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments