Ελλάδα

Καιρός: Μετά τον καύσωνα του Μαΐου, ήρθαν χιόνια, κεραυνοί και χαλάζι – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της

Καιρός: Μετά τον καύσωνα του Μαΐου, ήρθαν χιόνια, κεραυνοί και χαλάζι – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της
Καιρός: Μετά τα 40άρια του Μαΐου και λίγο πριν μπει ο Ιούνιος, τα καιρικά «τερτίπια» ταλαιπωρούν χιλιάδες κατοίκους στην Ελλάδα.

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά, στην Κοζάνη και στη Μαγνησία. Σε πολλά σημεία, χιόνισε και η βροχή εξελίχθηκε σε χαλάζι ενώ έπεσαν και κεραυνοί με μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της.

Χιόνισε στα Ιωάννινα

«Βουτιά» έκανε ο υδράργυρος πέφτοντας στους 2°C ενώ σημειώθηκαν και χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά του Κεντρικού Ζαγορίου, στον νομό Ιωαννίνων. Παράλληλα, στη Λάιστα και στην περιοχή του Γυφτόκαμπου, σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς το χιόνι έφτασε στα 10 εκατοστά!

Για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, κάνουν λόγο οι κάτοικοι, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, βρίσκεται σε επικοινωνία με όλα τα χωριά, και εάν χρειαστεί να κινηθούν μηχανήματα αποχιονισμού, αυτό θα γίνει.

Ισχυρές οι βροχοπτώσεις στη Μαγνησία

Το σκηνικό στην πόλη του Βόλου θυμίζει φθινόπωρο, με τη σκοτεινιά λόγω της πυκνής και χαμηλής νέφωσης να είναι πρωτόγνωρη και τα αυτοκίνητα να κινούνται με αναμμένα φώτα. Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει φέρει μεγάλες ποσότητες νερού από τις πλαγιές του Πηλίου, μιας και η στάθμη του έχει ανέβει κατά πολύ.

Μολονότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης, η θερμοκρασία έχει πέσει και στις 09.00 το πρωί της Τετάρτης (27/5) η θερμοκρασία ήταν στους 12°C στο κέντρο του Βόλου.

Από την άλλη, στο Πήλιο, μετά τη χθεσινή (26/5) χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς και την πλήρη καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες με κεράσια, μήλα, αχλάδια και όλα τα φημισμένα φρούτα του Ανατολικού Πηλίου, η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχοπτώσεις σε όλο τον ορεινό όγκο.

Το… έστρωσε στα Γρεβενά – Πολύ έντονο χαλάζι στην Κοζάνη

Ακόμα και αν βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και μόλις μια «ανάσα» από τον Ιούνιο, η χιονόπτωση ήταν έντονη και σημειώθηκε λίγο πριν τις 23.00 στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Και όπως αναφέρει το kozanilife, νωρίτερα το απόγευμα το… έστρωσε στο κέντρο της πόλης, όχι από χιόνι, αλλά από… χαλάζι. Μάλιστα, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Κεραυνός σκότωσε γυναίκα στη Σκόπελο

Μια 53χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Σκόπελο από χτύπημα κεραυνού, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης (26/5) ενώ βρισκόταν σε αγροτική περιοχή του νησιού, πολύ κοντά στη Χώρα Σκοπέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα από το νησί των Σποράδων, βρισκόταν στην ύπαιθρο μαζί με τον σύζυγό της, στην θέση Πευκιά, όταν άρχισε να βρέχει και στη συνέχεια η κακοκαιρία μετατράπηκε σε καταιγίδα με αστραπές και κεραυνούς.

Η γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής, αναγκάσθηκε με τον σύντροφό της να εγκαταλείψουν τις αγροτικές εργασίες και να ξεκινήσουν για τη Χώρα, όταν ένας κεραυνός τη χτύπησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Την υπόθεση, που έχει σοκάρει την κοινωνία του νησιού, έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, που από την πρώτη στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ζήτησε να γίνει νεκροψία και νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments