Πολιτισμός

Ίδρυμα Ωνάση κορωνοϊός: Πλούσιο το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού

Ίδρυμα Ωνάση κορωνοϊός: Πλούσιο το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού
Ίδρυμα Ωνάση κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι δράσεις του Ιδρύματος με το ψηφιακό κανάλι να μεταδίδει τις προσεχείς ημέρες εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα του κοινού.

Ίδρυμα Ωνάση κορωνοϊός: Από τον Αμλετ του Γιάννη Χουβαρδά και Ηλία Γιαννακάκη, τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη έως τον Simon Critchley και από τις συναντήσεις με αφορμή καβαφικά ποιήματα έως νέα ραδιοφωνικά έργα και συζητήσεις για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, όλα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο Youtube.

«Αμλετ» απόψε στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Ο Σαίξπηρ και ο Άμλετ έρχονται στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση μέσα από τη σύγχρονη ματιά του Γιάννη Χουβαρδά. Κρυμμένα μυστικά και δολοπλοκίες, μοναξιά και αλύτρωτες επιθυμίες στο πιο διεφθαρμένο βασίλειο, που παρουσιάζεται την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Ο Ηλίας Γιαννακάκης, μάλιστα, κατέγραψε με τον φακό του τις τελικές πρόβες της θεατρικής παράστασης στο ντοκιμαντέρ Ο Άμλετ στο μυαλό του Γιάννη Χουβαρδά, που διατίθεται από την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Από την Παρασκευή 29 Μαΐου θα είναι διαθέσιμα και δύο νέα Radiophonics, στη νέα σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που θα προστίθενται κάθε Παρασκευή στο Ψηφιακό Κανάλι, ενώ από το Σάββατο 30 Μαΐου ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Την Κυριακή 31 Μαΐου μπορείτε να παρακολουθήσετε συζητήσεις για τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τις νέες κατευθύνσεις στην κυκλική οικονομία της μόδας, μέσα από το πρίσμα των εναλλακτικών υλικών, μοντέλων, πρακτικών και ιδεών στο Circular Cultures. Το πρόγραμμα Circular Cultures, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη τον Φεβρουάριο του 2020, είναι βασικό κομμάτι της ευρύτερης συνεργασίας του Ιδρύματος Ωνάση με το British Council. Ομιλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, επιδείξεις υλικών και πρακτικών, πρακτική εξάσκηση σε εργαστήρια που έχουν στόχο να διερευνήσουν την κυκλική οικονομία μέσω του ολιστικού φακού του κυκλικού σχεδιασμού· μέσω των τεχνών, της δημιουργικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.

Από την Τρίτη 2 Ιουνίου, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο καθηγητής του ΜΙΤ που απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας, μιλάει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη στην ομιλία του, Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής στο MIT, εμφανίστηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για να μιλήσει για την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτήν και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική, από το διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM. Η διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα των Ισορροπιών Νας», απαντά σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα από τη δημοσίευση του Τζων Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994). Η διατριβή του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη εντοπίζει υπολογιστικά εμπόδια στην εφαρμοσιμότητα της ισορροπίας Νας, που υπήρξε το επίκεντρο των οικονομικών μαθηματικών μέχρι σήμερα, και δείχνει την ανάγκη για καινούριες, πιο ρεαλιστικές έννοιες ισορροπίας. Για τη δουλειά του αυτή έχει τιμηθεί και από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, με το βραβείο Πληροφορικής και Θεωρίας Παιγνίων. Έχει τιμηθεί επίσης με πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις, όπως το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού.

Τέλος, από την Πέμπτη 4 Ιουνίου, το Αρχείο Καβάφη συνεχίζει να μας εμβαπτίζει στον μοναδικό κόσμο του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, χάρη στο πρόγραμμα Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα, με την ανάλυση ενός ποιήματος κάθε φορά (αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται το ποίημα «Ο Δημάρατος»).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments