Διεθνή

Κίνηση ματ – Η Κύπρος θα πληρώσει τις διακοπές σου αν κολλήσεις κορωνοϊό στο νησί

Κίνηση ματ – Η Κύπρος θα πληρώσει τις διακοπές σου αν κολλήσεις κορωνοϊό στο νησί
Κύπρος κορωνοϊός: Τις διακοπές όσων τουριστών προσβληθούν με κορωνοϊό στο νησί αποφάσισε πως θα πληρώσει η κυπριακή κυβέρνηση.

Κύπρος κορωνοϊός: Tο κόστος διαμονής, τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των τουριστών που θα προσβληθούν από κορωνοϊό κατά τις διακοπές τους στην Κύπρο δεσμεύεται να πληρώσει η κυβέρνηση του νησιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης, οι τουρίστες και οι οικογένειές τους θα έχουν μοναδική υποχρέωση να καλύψουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κύπρου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας που έχει γίνει γνωστό τυχαίος αριθμός ταξιδιωτών θα υποβάλλεται σε έλεγχο για COVID-19 κατά την άφιξη στα αεροδρόμια, ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσης. Παράλληλα, ένα ξενοδοχείο 100 κλινών θα παραμείνει δεσμευμένο αποκλειστικά για τουρίστες που ενδεχομένως προσβληθούν από τον ιό, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί οι κλίνες θα μπορούν να αυξηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση ποντάρει στα ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, έχουν επιβεβαιωθεί 939 νοσούντες και 17 θάνατοι.

Επιπλέον, υπάρχουν 112 μονάδες εντατικής θεραπείες με 200 διαθέσιμους αναπνευστήρες, ενώ 500 δωμάτια σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία – καραντίνες θα είναι διαθέσιμα για τις στενές επαφές των ατόμων που θα είναι θετικά στον ιό. Μια τέτοια ενέργεια θα διασφαλίσει και τους υπόλοιπους ταξιδιώτες αφού θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο που επέλεξαν, ακόμα κι αν βρεθεί θετικό κρούσμα, αφού απλώς θα απολυμανθούν σχολαστικά τα δωμάτια που χρησιμοποιήθηκαν από το άτομο που βρέθηκε θετικό στον COVID-19 και το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργία του κανονικά.

Υπενθυμίζεται, πως η Κύπρος ετοιμάζεται να απελευθερώσει τις διεθνείς πτήσεις στις 9 Ιουνίου για τις χώρες:

Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία. Από τις 20 Ιουνίου και μετά επαναφέρεται και η αεροπορική συνδεσιμότητα με τις ακόλουθες χώρες: Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία και Τσεχία. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε ότι η Κύπρος θα αντλήσει 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ από το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων της ΕΤΕπ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19, με στόχο τη στήριξη μικρομεσαίων εταιρειών και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments